Victor Piţurcă: „Nu sunt certat cu Mutu!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alături de Chivu, Codrea, Contra, Săpunaru, şi „Briliantul“ va lipsi mâine de la partida amicală cu selecţionata similară a Georgiei (ora 20.30, Antena 1). Partida va avea loc pe stadionul Dinamo.

lAbsenţa lui Mutu de la jocul amical cu echipa Georgiei a stârnit unele discuţii pe seama conflictelor care au existat de-a lungul timpului între vedeta Fiorentinei şi selecţioner.

Neconvocarea lui Mutu are la bază, de această dată - se pare - altă situaţie. Potrivit lui Piţurcă, Mutu nu se află în cea mai bună formă, iar discuţiile telefonice purtate cu el au condus la o înţelegere verbală care nu-l include printre cei selecţio-naţi pentru acest joc-test.

”Nu suntem certaţi. Asta de unde mai e? Am vorbit cu el la telefon săptămâna trecută. De abia reluase antrenamentele şi mi-am dat seama că nu are rost să-l chem pentru acest joc-test, el având mai întâi de toate nevoie să crească ca formă la echipa lui de club”, a precizat Piţurcă.

Nu mai vrea în Ghencea

Deşi nu este nici pe departe terminat, Stadionul Dinamo a fost ales de selecţioner în urmă cu două luni pentru amicalul tricolorilor cu selecţionata similară a Georgiei.

Motivul acestei decizii a fost clarificat ieri de Piţurcă, el fiind acela care a preferat ca echipa naţională să-şi dispute meciurile pe un teren central, în ciuda faptului că terenul din Ghencea este mai bun decât cel din ”Groapă”. ”Am preferat să jucăm meciul cu Georgia pe Stadionul Dinamo pentru că este un stadion central.

Dacă am fi jucat pe Ghencea, unde terenul este mult mai bun decât pe Dinamo, era foarte probabil să vină la meci doar oamenii din cartier”, a spus Piţurcă.

Selecţionerul şi-a dorit foarte mult să vadă la lucru în amicalul de mâine cu Georgia un jucător din liga secundă, fiind convins că în urma amicalului naţionala ar avea de câştigat mai mulţi fotbalişti.

Varga mai aşteaptă

Dacian Varga de la Sportul Studenţesc se afla printre cei vizaţi de Piţurcă, numai că, în cele din urmă, selecţionerul şi-a amânat hotărârea pentru o dată ulterioară.

”M-am gândit foarte serios să chem un fotbalist din liga secundă pentru acest amical, din cauza numeroaselor indisponibilităţi. L-am remarcat pe Varga la meciul de Cupă dintre Sportul şi CFR Cluj”, a spus Piţurcă.

Lotul României

Portari: Bogdan Lobonţ (Dinamo), Costel Pantilimon (FC Timişoara)

Fundaşi: George Ogăraru (Steaua), Cristian Panin (CFR Cluj), Gabriel Tamaş  (Dinamo), Mirel Rădoi (Steaua), Dorin Goian (Steaua), Valerică Găman (Universitatea Craiova), Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk)

Mijlocaşi: Adrian Ropotan (Dinamo), Costin Lazăr (Rapid), Răzvan Cociş (Lokomotiv Moscova), Iulian Tameş (FC Argeş), Cristian Tănase (FC Argeş), Bănel Nicoliţă (Steaua)

Atacanţi: Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Florin Costea (Universitatea Craiova), Gigel Bucur (FC Timişoara).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite