UPDATE. UEFA a respins apelul elveţienilor de la FC Sion, Celtic va evolua în Liga Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia unui tribunal civil din Elveţia, care i-a dat dreptate clubului Sion într-un litigiu cu UEFA l-a bucurat la culme pe Adrian Mititelu, finanţatorul Universităţii Craiova.

UPDATE. ORA 19.00 UEFA a respins apelul elveţienilor de la FC Sion, Celtic va evolua în Liga Europa

UEFA a respins apelul înaintat de gruparea FC Sion, care contesta excluderea din grupele Ligii Europa, deoarece în play-off-ul competiţiei a folosit mai mulţi jucători fără drept de joc, informează site-ul oficial al echipei Celtic Glasgow. "Comisia de Apel a UEFA a respins astăzi apelul înaintat de FC Sion împotriva excluderii din faza grupelor din acest sezon al Ligii Europa. Celtic a fost reconfirmată astfel în competiţie şi va juca împotriva echipelor Atletico Madrid, Udinese şi Rennes. Primul meci va avea loc, joi, pe stadionul Vicente Calderon din Madrid. În mod clar, Celtic este încântată de această decizie", se arată în comunicatul grupării scoţiene.

UPDATE. ORA 15.50.. „Dom'ne, am ajuns să ne minunăm pentru lucruri normale. A fost o îndobitocire din partea lui Sandu Mircea, Dumitru Dragomir şi a celorlalţi membri ai Comitetului Executiv, care au analizat la comandă cazul Universităţii Craiova. Practic, pe mine acum nu mă mai intereseazaă dacă Sion va fi reprimită sau nu în Liga Europa. Contează doar faptul că o instanţă civilă i-a dat dreptate", a spus Mititelu pentru www.adevarul.ro.
Omul de afaceri este optimist în ceea ce priveşte reintrarea în drepturi a Universităţii Craiova: „Noi continuăm demersurile noastre în justiţie. Avem pregătit un dosar cu peste 100 de pagini, plin numai cu documente concrete. Avem un proces pe contencios administrativ şi unul pe civil, ambele în derulare. Probabil că totul va dura cam un an de zile, dar veţi vedea că vom câştiga". Mititelu nu s-a gândit încă la suma pe care o va cere drept despăgubire: „Am pierdut 39 de jucători şi probabil un an de existenţă. Pe fotbalişti n-am cum să-i mai iau înapoi, că doar Steaua sau Astra, ca să dau două exemple, n-au nicio vină, ele au luat jucători liberi de contract. Dar, va fi o sumă foarte mare, una care să acopere toate daunele".

Veşti bune pentru Mititelu / Sion a câştigat procesul civil cu UEFA. Cine va juca cu Atletico în Liga Europa?

Ediţia din acest an a Ligii Europa, care va debuta joi cu faza grupelor, nici n-a început şi deja a înregistrat primul scandal. Exclusă din competiţia europeană pentru că ar fi folosit contra celor de la Celtic, în faza din play-off, cicni fotbalişti care n-aveau drept de joc, Sion a fost exclusă de UEFA din Europa. Oficialii clubului elveţian n-au agreat decizia şi, în consecinţă, şi-au căutat dreptatea în instanţele civile. Iar instanţa cantonului Waadt i-a dat cîştig de cauză în această dimineaţă.

În consecinţă, UEFA trebuie să decidă acum care dintre Sion şi Celtic va da piept joi cu Atletico Madrid. Este cert doar faptul că ambele echipe se pregătesc pentru meci. Şi-au rezervat bilete de avion şi cazare şi aşteaptă doar un semn de la Nyon.
Sion, un fel de Vaslui
Scandalul care a pus pe jar întreaga conducere a UEFA a plecat de la interdicţia elveţienilor de a face transferuri. Spre deosebire de cei de la FC Vaslui, cei de la Sion au făcut transferuri, deşi ştiau că n-au voie. Pascal Feindouno, Gabri, Mario Mutsch, Jose Goncalves şi Billy Ketkeophomphone au fost incluşi pe foaia de joc pentru meciul cu Celtic, primul marcând şi două dintre cele trei goluri ale eleveţienilor din „dubla" cu scoţienii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite