Vasluiul speră, Rapidul tremură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasluiul speră, Rapidul tremură
Vasluiul speră, Rapidul tremură

Echipa lui Porumboiu i-a egalat pe giuleşteni în clasament. Feroviarii şi-au complicat serios situaţia cu această înfrângere şi riscă să rateze Europa, şansele lor legându-se de meciul Stelei de la Urziceni.

Locurile pentru Liga Europei sunt foarte căutate de echipele din prima ligă. Nu mai puţin de patru formaţii se bat pe ultimele două poziţii către confruntările de pe continent.

Victoria celor de la FC Vaslui în faţa Rapidului i-a adus pe moldovenii lui Porumboiu în postura de candidaţi la un loc cu iz european. Şansa lor acum este să bată Craiova în ultima etapă.

În schimb, pentru giuleşteni situaţia a devenit complicată. Chiar şi dacă bat pe Poli Iaşi în ultima etapă, ei tot trebuie să aştepte ca Steaua să nu treacă de Urziceni. Un vinovat pentru situaţia asta este Lucian Burdujan, cel care le-a „furat” rapidiştilor patru puncte în acest campionat. Atacantul Vasluiului s-a răzbunat din nou pe fosta lui echipă, după ce în tur marcase golul egalării din ultimele minute.

Reuşita a venit de data aceasta în minutul 36. Burdujan l-a depăşit în forţă şi în viteză pe „bătrânul“ Perjă, învingându-l apoi pe portarul Andrade cu un şut puternic la colţul lung. „Burdu-gol“ a ajuns la Vaslui tocmai la insistenţele lui Viorel Hizo, actualul antrenor de la Rapid.

Herea a avut şansa egalării în finalul primei părţi. Djalovici l-a pus în valoare pe colegul său din linia de mijloc cu o pasă din călcâi, Herea trimiţând în portarul vasluienilor din poziţie centrală. Giuleştenii au risipit multe ocazii în partea secundă. Se poate spune că au împrăştiat, la jocurile cu Craiova şi Vaslui, toate punctele acumulate de la venirea lui Hizo.

1-0

Vaslui: Kuciak – Buhuş, Zubar, Luz, Farkaş – Ljubinkovici, Genchev, Milisavijevici (46 Bălace) – Temwanjera
(87 Kirovski), Burdujan (74 Pavlovici), Wesley. Antrenor: Cristian Dulca

Rapid: Andrade – Maftei, Fernandes, Mardare, Perjă – Herea (79 Răduţă), Lazăr, Ivelja, Cesinha (59 Grigorie) –
Spadacio, Djalovici (83 Ioniţă). Antrenor: Viorel Hizo

A marcat: Burdujan 36

Stadion: Municipal

Spectatori: 7.000

Arbitru: Gerharg Grobelnik (Austria)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite