Vasluiul a dat de pământ cu Omonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasluiul a dat de pământ cu Omonia
Vasluiul a dat de pământ cu Omonia

Golurile lui Mike Temwanjera au făcut mai liniştită deplasarea de la Nicosia de săptămâna viitoare, elevii lui Cristi Dulca fiind cu un pas în turul următor. Moldovenii au luat în serios sfatul lui Trică („Daţi-le două, că vă aşteaptă măcelul la Nicosia“), iar infernul din Cipru nu mai pare acum de speriat.

În aşteptarea unor echipe de calibru, Vasluiul a trebuit să-şi regleze tirul cu Omonia Nicosia, un adversar care te face să ridici sprânceana doar când ajungi la capătul listei de jucători.

Maciej Zurawski, polonezul care s-a făcut cunoscut îndeobşte la Celtic Glasgow, îşi caută la Nicosia un final liniştit de carieră, la fel cum mulţi jucători români şi-au luat „concediu” în Insula Afroditei pentru o perioadă. Meciul însă a arătat că ciprioţii nu mai sunt de mult la ABC-ul fotbalului, iar CFR Cluj poate să depună mărturie în acest sens.

Avertizaţi poate chiar de păţania ardelenilor din urmă cu două sezoane (clujenii au fost eliminaţi de ciprioţii de la Anorthosis) şi stimulaţi de Adrian Porumboiu cu un drum cu folos până la bancomat, moldovenii nu au tratat meciul ca pe o plimbare în parc.

La Vaslui, nimic nu se mişcă în atac fără Wesley! Brazilianul cu jambierele lăsate „filtrează” fiecare minge şi aşa s-a întâmplat la ambele goluri.

Dulca, la fel ca del bosque

Mai întâi, a aşezat perfect o minge pentru Ghencev, şutul lui a lovit ambele bare, fiind apoi reluat de Temwanjera în bară. Apoi, a tras din careu, portarul cipriot a respins până la acelaşi atacant din Zimbabwe, mereu pregătit să dea lovitura decisivă.

Iar cu fiecare gol pe care îl dă pentru Vaslui, Mike Temwanjera se îndepărtează de inflaţia astronomică din ţara sa natală. Reuşitele lui au fost de ajuns pentru un debut de sezon promiţător al vasluienilor,în vreme ce Cristi Dulca se transformă într-un Del Bosque de Moldova.

Marius Martiş, şef la Vaslui?

Partida a fost urmărită de la tribuna oficială şi de arbitrul Marius Martiş, care este cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie în „cazul Penescu”. Se zvoneşte că Adrian Porumboiu i-ar fi propus centralului din Focşani să preia funcţia de preşedinte al vasluienilor.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite