INTERVIU: Adrian Porumboiu: "Atât a putut Vasluiul în Europa!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
INTERVIU: Adrian Porumboiu: "Atât a putut Vasluiul în Europa!"
INTERVIU: Adrian Porumboiu: "Atât a putut Vasluiul în Europa!"

Finanţatorul vasluienilor, Adrian Porumboiu, a recunoscut că AEK Atena a fost o nucă prea tare pentru echipa sa. El a mărturisit pentru "Adevărul" care sunt obiectivele echipei sale în viitor şi de ce moldovenii nu au reuşit să se impună în faţa grecilor.

"Adevărul": Obiectiv ratat pentru Vaslui. Ce s-a întâmplat la Atena?

Adrian Porumboiu: Trebuie spus din start că AEK Atena s-a calificat pe merit. Sunt supărat doar pentru scorul de 3-0 pe care îl consider mult prea mare dacă ne uităm cum s-au desfăşurat ostilităţile din teren. Am întâlnit o echipă mai puternică şi nu trebuie să ne fie ruşine că AEK Atena ne-a scos din Europa. Este un club cu nume în fotbaljul european.

Eraţi mai încrezător după victoria din tur...

Ne-au lispit mai mulţi titulari şi asta s-a simţit în jocul echipei noastre. Genchev nu a putut folosit şi s-a văzut. El este metronomul echipei. Când nu joacă el, se simte. S-a văzut şi lipsa lui Cânu şi Luz în apărare. Ei dau siguranţă în defensivă, iar fazele ofensive pornesc altfel când ei sunt pe teren.

S-a văzut şi lipsa lui Burdujan. Mai există cale de împăcare?

Doamne fereşte! Am fi mai nebuni ca el dacă am face asta. Păi el ne-a lăsat înaintea meciului tur cu AEK Atena şi noi să-l primim înapoi. El este un dezertor şi nu mai poate continua la Vaslui. Văd că sunt vreo două echipe care vor să-l scoată acum liber de contract, dar nu au nicio şansă pentru că atât Burdujan cât şi ceilalţi jucători sunt cu banii la zi. Am dat pe el 430.000 de euro şi, dacă vine cu o ofertă clară, atunci va pleca. Tot pe bani, aşa cum a venit la Vaslui. Mi se pare firesc.

Nu este încă Vasluiul în stare să facă faţă ritmului cu meciuri la trei zile?

Se pare că nu. Nu vedeţi cum ne pică jucătorii. La fel ca spicele de grâu la treierat. Nu numai noi avem astfel de probleme. Şi la Steaua, Dinamo, Timişoara, Cluj şi Urziceni o să se întâmple asta. Jucătorii care joacă acum în Liga I, că sunt români sau nu, au mari probleme când joacă pe mai multe fronturi. AEK Atena are un buget infinit mai mare decât primele cinci sau şase echipe din liga I. Nu spun asta pentru a scuza înfrângerea noastră ci pentru că asta este realitatea.

Înaintea partidei retur, suporterii au cerut demisia preşedintelui de la AEK. De ce nu a putut profita Vasluiul de această situaşie tensionată?

În ziua meciului am citit într-un ziar local din Atena un mesaj al patronului clubului AEK, care suna cam aşa: "Mândrie, onoare şi bani". Şi am mai citit că şi la ei se foloseşte cuvântul robinet. Ei au jucat sub presiunea robinetului şi s-au moblizat exemplar. Dacă nu se calificau în grupele Europa League, erau schimbări majore la AEK. Ne-a fost greu să facem faţă.

Unde credeţi că s-a rupt echilibrul partidei?

Nu am contat în atac. Pe flancuri am fost zero barat. Am primit primul gol ca în curtea şcolii. O centrare venită de la 50 de metri şi un jucător grec a profitat de somnolenţa fundalilor noştri şi a băgat balonul în plasă. Momentul psihologic al meciului a fost la şutul lui Raul Costin scos cu vârfurile degetelor în corner. După cornerul nostru a ieşit al doilea gol al lor, după o nouă greşeală individuală. Dacă ieşea gol la ocazia lui Costin, acum vorbeam de calificarea Vasluiului în grupele Europa League.

Nu este echipa din Vaslui pregătită să joace cu echipe tari din Europa?

La acest nivel orice greşeală se plăteşte. Noi am greşit de trei ori şi grecii nu ne-au iertat. Aerul este rarefiat în această fază a competiţiei şi greşelile personale sunt fatale. Consider scorul mult prea dur pentru ce a arătat Vasluiul în partida retur de la Atena.

Vă gândeaţi să mai aduceţi jucători în caz de calificare?

Eram în tratative cu doi jucători valoroşi şi eram dispus să umblu la teşherea pentru a aduce întăriri. Acum, sincer, nu prea mai am acel imbold. Rămânem cu ce avem. Avem un lot de 33 de jucători. Unii au convins, alţii nu. Ne-a rămas acum campionatul. Ne vom bate pentru podiumul ligii I, dar şi pentru Cupa României. Dacă anul acesta nu am intrat în  grupe, la anul Vasluiul va juca în elita europeană. O să vedeţi că aşa va fi.

Urmează meciul cu Iaşiul...

Pentru Vaslui, Iaşiul, în plan fotbalistic nu reprezintă decât un aeroport. Diferenţa dintre cele două echipe este extrem de mare. Văd un 2-0 în meciul de duminică pentru ane reface moralul.

Dulca: "AEK a fost peste noi"

Antrenorul lui FC Vaslui, Cristian Dulca, a declarat, ieri, că AEK Atena a fost superioară formaţiei sale, pentru care lipsa de experienţă a fost decisivă în acest joc. "Vreau să felicit echipa AEK Atena şi să le urez multă baftă în grupele Ligii Europa. Au fost mai buni şi au marcat pe greşelile noastre. Am fost la 30 de minute de o calificare istorică, însă unii jucători nu au experienţă pentru un asemenea nivel, lucru vizibil", a spus Cristi Dulca. Tehnicianul moldovenilor spune că la acest nivel este obligatoriu să înscrii în fiecare din cele două manşe pentru a te califica. "Ştiam că va fi o partidă dificilă pentru noi. În momentul în care am primit primul gol, am avut numeroase probleme în joc, lucru care ne-a marcat foarte mult. La acest nivel, dacă nu înscrii, nu reuşeşti să te califici", a adăugat tehnicianul vasluienilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite