„Vaslui va juca în Europa League“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorel Moldovan se simte bine în postura de antrenor şi spune că echipa sa are valoarea necesară pentru performanţă. Viorel Moldovan va juca, azi, cu Vaslui contra Bistriţei. Acolo, fostul internaţional român va trebui să înfrunte Gloria, formaţia la care a debutat ca jucător în Divizia A.

Viorel Moldovan se întoarce cu emoţie la Bistriţa, oraşul unde a făcut primii paşi în fotbal, la Viitorul şi apoi la Gloria. Plecat din urbea ardeleană ca tânăr fotbalist, Moldovan se întoarce astăzi ca tânăr antrenor cu ambiţii mari.

„Recunosc că am emoţii. Bistriţa este oraşul meu natal, locul unde am copilărit, unde am petrecut ani frumoşi. Mult respect pentru toată lumea de acolo şi pentru această echipă. Cu toate acestea îmi doresc să câştigăm meciul de sâmbătă, şi normal, nu doresc ca Bistriţa să retrogradeze, doresc să rămână în prima ligă ca şi până în momentul de faţă. Vrem să câştigăm cele trei puncte, care sunt foarte importante pentru noi, pentru ce ne-am propus, şi anume participarea în Cupa UEFA”.

Deşi a început munca de antrenor de mai puţin de cinci luni, Moldovan s-a adaptat perfect la noua carieră.

„Parcă sunt antrenor de o viaţă, vin din iarbă, vin din vestiar, am atâţia ani de fotbal în spate ca jucător. Nu mi-a fost prea greu să mă adaptez, ştiu cu ce se mănâncă fotbalul. Sunt atent la multe lucruri, sunt receptiv. În această meserie nu te naşti învăţat şi până la adânci bătrâneţi tot o să înveţi, o să acumulezi experienţă. Mă simt foarte bine în pielea mea, acesta a fost şi visul meu, şi mie mi se potriveşte şi îmi vine ca o mănuşă”, a precizat Moldovan.

„Va fi greu cu Serbia“

Fost internaţional cu 70 de prezenţe în tricoul primei reprezentative de fotbal a României, Viorel Moldovan crede că tricolorii vor avea meciuri de foc atât cu Serbia, cât şi cu Austria.

„Va fi foarte dificil. Avem două duble cu Serbia şi cu Austria şi ca să ne calificăm la Mondiale trebuie să le câştigăm pe amândouă. Nu vor fi meciuri uşoare. Serbia este un adversar redutabil, o echipă foarte bună, o să vedem ce se va întâmpla atunci. Sper ca Victor Piţurcă să poată alinia cel mai bun «11» la ora respectivă şi să obţinem cele trei puncte”, a declarat fostul fotbalist.

image

În meseria de antrenor nu te naşti învăţat şi până la adânci bătrâneţi tot înveţi.

image


Viorel Moldovan
antrenor FC Vaslui

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite