Van Gaal vrea alte reguli la fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Van Gaal
Van Gaal

Antrenorul olandez al echipei Bayern Munchen, Louis van Gaal, a declarat că îşi imaginează schimbări radicale în regulile fotbalului, informează publicaţia germană Kicker.

Tehnicianul în vârstă de 58 de ani ar dori eliminarea loviturilor de departajare: "Sunt pentru luptele cu gladiatori, în locul «loteriei» de la 11 metri. După cele 90 minute regulamentare, când este nevoie de prelungiri, să fie scos câte un jucător de la fiecare echipă, din cinci în cinci minute. După 95, vor juca 10 contra 10, după 100, 9 contra 9, după 115, 6 contra 6, şi, dacă după 120 de minute scorul este tot egal, să intre «golul de aur». Astfel, va câştiga echipa mai bună, şi nu va decide un jucător cu o lovitură de la 11 metri".

Van Gaal crede că ar fi benefice desfiinţarea arbitrilor asistenţi, eliminarea autului de la margine şi introducerea sistemelor tehnologice în arbitraj. "Tehnologia computerizată ar putea decide în situaţiile importante. Mingiile ar trebui să conţină câte un cip care să ne anunţe când balonul a trecut linia porţii. Aş scoate arbitrii asistenţi şi aş folosi doi centrali, câte unul în fiecare jumătate a terenului, în diagonală, iar un alt arbitru ar urmări meciul pe un computer aflat la marginea gazonului sau în tribună. Autul de la margine ar trebui executat cu piciorul, nu cu mâna, pentru că ar fi mai periculos pentru echipa aflată în apărare, iar jucătorii nu ar mai trimite atât de uşor mingiile în aut", a explicat olandezul.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite