VIDEO: Emoționant! Guardiola nu s-a putut opri din plâns

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianului de la FC Barcelona i-au dat lacrimile după ce în această seară a câștigat cel de-al șaselea trofeu: Campionatul Mondial al Cluburilor. Barca a învins pe Estudiantes cu 2-1.

Citeşte şi:

Barcelona a intrat în istorie!

La finalul partidei cu Estudiantes, Pep Guardiola, antrenorul echipei FC Barcelona a izbucnit în lacrimi. În primul său an de antrenorat la echipa mare a catalanilor, Pep a reușit să obțină toate cele șase trofee, o performanță pe care nu a reușit-o nici o echipă din lume.

Acest ultim succes l-a mișcat până la lacrimi pe tehnicianul catalan, care nu a rezistat finalului de partidă, izbucnind în lacrimi în ultimele minute. Deși a încercat să-și ascundă fața cu mâinile, camerele TV și foto l-au surprins pe Pep cu ochii în lacrimi.

Imediat el a fost luat în brațe de colegi săi de pe banca tehnică, iar Thierry Henry și Zlatan Ibrahimovici au încercat să-l îmbărbăteze. Nu au reușit! Guardiola nu se putea stăpânea din plâns. Au fost imagini impresionante, probabil cele mai impresionante din această finală.

Vezi video cum plânge de bucurie Guardiola.

În finala Cupei Mondiale a Cluburilor, campioana Europei, FC Barcelona, a învins în această seară, formația argentiniană Estudiantes La Plata, cu scorul de 2-1. A fost un meci dramatic, în care argentinienii au marcat în minutul 37, prin Bocelli, și au fost egalați în minutul 89, de Pedro. S-au jucat prelungiri, iar Messi, ”Balonul de Aur” din acest an, a adus golul victoriei, în minutul 110.

Partida a fost foarte strânsă. Catalanii au dominat ostilitățile, dar cu greu au putut să treacă de apărarea supraaglomerată a argentinienilor. Ei pot reclama, și pe bună dreptate, arbitrajul extrem de părtinitor al mexicanului Armando Archundia. Centralul nu a acordat o lovitură de la 11 metri în favoarea Barcei, în minutul 32; a validat golul argentinienilor, dintr-o suspectă fază de ofsaid și a nu a sancționat jocul dur al argentinienilor.

Estudiantes s-a apărat agresiv în propria jumătate de teren, i-a anihilat perfect pe Messi și pe Xavi, însă s-a limitat doar la atât. A avut câteva ocazii, una chiar pe finalul partidei, când de Sabato a fost pe punctul de a duce partida la executarea penalty-urilor. Barcelona, în special începând cu repriza a doua, a ajuns de nenumărate ori în fața porții. Xavi ( 8 ), Ibrahimovici (43, 48, 79, 105), Pedro (60, 70) și Messi (98, 100) au ratat ocazii mari cât roata carului.

Una peste asta, FC Barcelona a câștigat meritat, cucerind cel de-al șaselea trofeu din acest an. Gruparea pregătită de Pep Guardiola a câștigat: Liga Campionilor, Supercupa Europei, Liga Spaniei, Supercupa Spaniei și Cupa Regelui. Iar din această seară, în vitrina cu trofee a clubului se va așeza prima Cupa Mondială din istoria Barcelonei. Mai mult de atât nu se putea cere!

Vezi rezumatul partidei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite