VIDEO Suporterii Dinamo, huligani până la moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Suporterii Dinamo, huligani până la moarte
VIDEO Suporterii Dinamo, huligani până la moarte

Pentru a saluta calificarea miraculoasă a favoriţilor, peste 400 de fani ai roş-albilor s-au dus ieri la aeroport cu un banner care conţinea un mesaj dezgustător: „Mândru că sunt huligan“. Suporterii „câinilor” dau semne că n-au învăţat nimic din meciul pierdut la „masa verde” împotriva lui Slovan şi de suspendarea primită de club din partea UEFA. CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE!

Mai citeşte şi:

Deşi după incidentele de la finalul partidei tur cu cehii, mulţi s-au gândit că, cel puţin pentru o perioadă, huliganii care fac parte din galeria lui Dinamo se vor potoli, se pare că lucrurile nu stau chiar aşa.

Primele semnale care au confirmat că golanii nu şi-au învăţat lecţia au apărut la finalul returului cu Slovan.

Scandări cu înjurături la aeroport

„Dacă asta e modalitatea prin care putem ajuta Dinamo în Europa, dacă altfel nu pot apărea performanţele, atunci vom invada terenul ori de câte ori vom avea ocazia”, a fost mesajul halucinant postat pe dinamomania.ro, cel mai important site al fanilor „câinilor”.

Acest mesaj n-a fost însă singurul care a arătat că suporterii nu prea au de gând să-şi schimbe atitudinea. Aceştia şi-au dat în petic şi la aeroport, unde peste 400 de ­„câini” s-au adunat pentru a-şi primi favoriţii, aşa cum se cuvine după o calificare formidabilă.

Numai că sărbătoarea a fost murdărită de un banner pe care era inscripţionat un mesaj dezgustător: „Mândru că sunt huligan”. „Spectacolul” a fost completat în momentul în care jucătorii şi fanii dinamovişti au scandat minute în şir injurii la adresa Stelei, „pregătind” astfel derby-ul de mâine. 

Dănciulescu a plâns

După ce au terminat de înjurat rivala din Ghencea, „câinii” au găsit timp şi pentru a aplauda performanţa remarcabilă realizată de Dinamo la Liberec. Toţi jucătorii, chiar şi cei care n-au intrat pe teren joi seară, au fost felicitaţi de suporteri, însă trei fotbalişti au avut parte de o primire specială.

E vorba de Florin Matache, portarul care a făcut minuni contra celor de la Slovan, Marius Niculae, autor al unei „duble” în Cehia, dar şi de Ionel Dănciulescu, cel care va pleca luni la Hercules Alicante. De altfel, vizibil emoţionat de aplauzele suporterilor care l-au implorat să nu plece, Danciu s-a urcat în autocar cu lacrimi în ochi.

image

Suspendarea primită de la UEFA să ne fie învăţătură de minte. Huliganii au fost la un pas să desfiinţeze Dinamo.

image


Vasile Turcu
acţionar Dinamo

image

Iată bannerul afişat de golanii care au venit la aeroport



N’Doye a plâns de fericire

Bucurie de nedescris pentru „câini” după meciul cu Slovan! Jucătorii şi oficialii roş-albilor au dansat în vestiar, iar în faţa autocarului au făcut hora bucuriei. Cel mai emoţionat a fost Ousmane N’Doye. Senegalezul a izbucnit în lacrimi pe culoarul care ducea la vestiar, iar în faţa autocarului a dansat în stil african.

Borcea dă banii în tranşe

Preşedintele executiv al roş-albilor a promis un bonus de 50.000 de dolari pentru fiecare jucător în caz de calificare. Cum Dinamo a eliminat Slovan, Borcea e bun de plată! Numai că banii nu vor fi daţi toţi odată, ci în tranşe de câte 10.000 de dolari. Suma  promisă va veni din partea tuturor şefilor, inclusiv a lui Turcu.

image

Zicu stă cu Sturm Graz



Ianis Zicu nu va putea evolua în primul meci al grupei, atunci când Dinamo se va deplasa la Graz. Machedonul a primit două cartonaşe galbene în „dubla” cu Slovan Liberec şi va fi suspendat pentru partida din Austria. Cartonaşele primite de ceilalţi dinamovişti, Moţi, Diabate şi Niculae, vor fi „şterse” în faza grupelor.

Cu spectatori la ultimul meci?

Dinamo s-a calificat în grupele Ligii Europei, unde va juca primele două partide de acasă fără spectatori. „Dacă fanii noştri se vor comporta civilizat, atunci, pe baza rapoartelor observatorilor, putem găsi clemenţă la UEFA şi sunt şanse să jucăm ultimul meci pe teren propriu cu spectatori”, ne-a spus managerul sportiv al lui Dinamo, Petre Buduru.

Cehii: „Slovan s-a făcut de râs“

Presa din Cehia i-a pus la zid pe cei de la Liberec. „Slovan s-a făcut de râs, după ce a pierdut calificarea. Fotbaliştii lui Slovan nu au profitat de Victoria obţinută la masa verde în tur”, a publicat Sport.cz. “Dinamo a reuşit o performanţă istorică. Fotbalul este câteodată dur”, a notat şi site-ul lui Slovan.

0 - 3

image

Fanii l-au implorat pe Dănciulescu să nu plece


Slovan:  Hauzr - Gebreselassie, Holenak, Dejmek, Vulin - Gecov, Dockal, Liska, Corici (88 Papousek) – Kerici (73 Blazek), Nezmar (61 Vacha).

Antrenor: Ladislav Skorpil

Dinamo: Matache - Molinero, D. Grigore, Moţi, Diabate – Zicu, Kone, Boştină, Ad. Cristea (64 Torje) - An. Cristea (76 Niculescu), Dănciulescu (46 M. Niculae).

Antrenor: Dario Bonetti

Marcatori: An. Cristea (3), M. Niculae (58 şi 81)

Lovituri de departajare: 0-1 Niculae, 1-1 Papousek, Zicu (ratare), 2-1 Blazek, 2-2 Boştină, 3-2 Vacha, 3-3 Torje, 3-3 Gecov (ratare), 3-4 Niculescu 4-4 Holenak, 4-5 Moţi, 5-5 Vulin, 5-6 D. Grigore, 6-6 Dejmek, 6-7 Kone, 7-7 Dockal, 7-8 Zie Diabate, 8-8 Gebreselassie 8-9 Molinero, 8-9 Liska (ratare)

Stadionul: “U Nisy”, Spectatori: 5.000

Arbitru: Alon Yefet (Israel)

Reacţii despre calificarea lui Dinamo şi despre tragerea la sorţi

image

Niculescu a fost felicitat de suporterii „câinilor“



Nelu Nunweiller (fosta glorie Dinamo): E o performanţă istorică. Unică. Se vede că jucătorii pot, că au potenţial, trebuie doar struniţi. E şi meritul lui Ion Marin, e dinamovist, şi ştie să-şi apropie fotbaliştii.
 
Cristi Borcea (preşedinte executiv Dinamo): Eu am crezut în calificare. Băieţii au dat dovadă de caracter! Atâta voinţă n-am văzut în viaţa mea. Sper ca acum să se termine orice conflict între jucători şi suporteri.

Nicolae Badea (preşedinte Consiliul de Administraţie Dinamo): Aşa se întâmplă când se depune o muncă serioasă. Am avut în teren mulţi jucători ofensivi şi Dumnezeu a fost de partea noastră. O victorie fantastică, o calificare extraordinară, de care suntem mândri.

image

Tatăl lui Marian Cozma, Petre (dreapta), a sărbătorit calificarea


Ionel Ganea (manager general Dinamo): Victoria de la Liberec a adus cea mai frumoasă calificare obţinută vreodată de o echipă românească în istoria participărilor în cupele europene. A fost o seară de vis.

Ianis Zicu (mijlocaş Dinamo): Am vrut să învingem şi să demonstrăm că avem valoare. Am făcut tot posibilul să ajungem la penalty-uri. A fost frumos, dar nu-mi doresc să mai trec prin aşa ceva. 

Dumitru Dragomir (preşedinte LPF): Dinamo are cea mai grea grupă dintre toate echipele româneşti. Dacă va merge mai departe, înseamnă că e o echipă tare.

image

Dinamo va avea un handicap aproape fatal, cel al absenţei fanilor din tribune. Avem o grupă grea, balcanică şi trebuie să luptăm cu destinul. Dinamo are cam 30-40 la sută şanse de calificare.

image


Cornel Dinu
administrator
delegat Dinamo

Adversarele celor de la Dinamo din GRUPA F a Ligii Europei

PANATHINAIKOS ATENA

image

                                                                                               Djibril Cisse

image



Locul 2 în ultima ediţie a campionatului Greciei
Culori: verde-alb
Antrenor: Henk ten Cate
Stadion: “Olympic” (71.000 de locuri)
Echipa-tip: Galinovici – Moon, Vintra, Sarriegi, Spiropoulos – Gilberto Silva, Katsouranis - Salpingidis, Karagounis, Leto – D. Cisse

GALATASARAY ISTANBUL

image



Locul 5 în ultima ediţie a campionatului Turciei
Culori: galben-roşu
Antrenor: Frank Rijkaard
Stadion: “Ali Sami Yen” (26.000 de locuri)
Echipa-tip: Leo Franco – Sabri, Gokhan Zan, Servet, Hakan Balta – Elano, Ayhan, Arda Turan, Kewell – Kader Keita, Baros

STURM GRAZ

image

                                                                                                                 Frank Rijkaard

image



Locul 4 în ultima ediţie a campionatului Austriei
Culori: alb-negru
Antrenor: Franco Foda
Stadion: “UPC-Arena” (15.000 de locuri)
Echipa-tip: Gratzei – Lamotte, Schildenfeld, Sonnleitner, Kandelaki – Holzl, Weber, Hlinka, Jantscher – Muratovici, Beichler

Programul lui Dinamo

17 septembrie, Graz - Dinamo
1 octombrie, Dinamo - Panathinaikos
22 octombrie, Galatasaray - Dinamo
5 noiembrie, Dinamo - Galatasaray
3 decembrie, Dinamo – Graz
16 decembrie, Panathinaikos – Dinamo

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite