VIDEO Preşedintele Hannover 96: „Enke era instabil psihic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portarul lui Hannover 96, care s-a sinucis marţi seară, suferea de o depresie puternică, fapt confirmat de soţia sa, dar şi de oficialii clubului german la care evolua. La 32 de ani, Robert Enke şi-a curmat viaţa „plonjând“ în faţa unui tren. Problemele au apărut după ce, în urmă cu trei ani, fetiţa sa a murit din cauza unei afecţiuni a inimii.

Citiţi şi:


Durere în lumea fotbalului german. Robert Enke, portarul echipei Hannover 96, a fost găsit marţi seară mort lângă o trecere la nivel cu calea ferată în localitatea Neustadt am Rubenberge. Poliţia locală a declarat că este vorba despre o sinucidere, având în vedere circumstanţele producerii evenimentului.

Enke îşi lăsase maşina la circa zece metri de calea ferată, portofelul pe scaunul din dreapta, cheile în contact şi un bilet de adio. Apoi a parcurs circa 100 de metri pe lângă şine când, în jurul orei 18:00, s-a aruncat în faţa trenului regional ce circula din direcţia Bremen cu 160 km/h.



„Enke era o persoană instabilă, lucru neobservat de publicul larg” a declarat după tragedie Martin Kind, preşedintele lui Hannover 96. În urmă cu trei ani, fotbalistul a suferit o lovitură grea, după ce fetiţa sa Lara, în vârstă de doar doi ani, a încetat din viaţă. Micuţa suferea de o malformaţie congenitală a inimii. Împreună cu Teresa, soţia lui, internaţionalul german a adoptat în luna mai a acestui an o altă fetiţă, Leila, acum în vârstă de opt luni. Teresa a vorbit ieri despre starea lui Enke: „Trecea printr-o depresie puternică. Se temea să nu piardă tot. Am încercat să fiu alături de el, să înţeleagă că sunt multe lucruri frumoase în viaţă. Am avut-o pe Lara, acum o avem pe Leila. Se temea să nu o piardă şi pe Leila”.



Amicalul cu Chile de sâmbătă a fost anulat

image


Vestea morţii lui Enke a lăsat lumea fotbalului fără replică. „Suntem şocaţi, nu mai avem cuvinte” a declarat Oliver Bierhoff, managerul general al naţionalei Germane. În Spania, înaintea meciului de cupă dintre Barcelona şi Cultural Leonesa (de marţi seară, scor 5-0) s-a ţinut un moment de reculegere iar jucătorii „blaugrana” au purtat banderole negre. Totodată, amicalul pe care Germania urma să îl joace cu Chile sâmbătă, la Koln, a fost anulat.

Năstase i-a dat mâinile pe spate

Enke a evoluat şi în meciul Benfica - Dinamo (0-1), din 2000 în Cupa UEFA, gafând la golul marcat de Vali Năstase, din lovitură liberă. Acesta a scăpat mingea trimisă puternic de fundaşul lui Dinamo. Neamţul a mai jucat pentru Borussia M’gladbach, Barcelona, Fenerbahce şi Tenerife şi a adunat şi opt prezenţe în naţionala Germaniei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite