VIDEO Nicolae Dică: „Vreau să ajung din nou la echipa naţională“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Nicolae Dică: „Vreau să ajung din  nou la echipa naţională“
VIDEO Nicolae Dică: „Vreau să ajung din nou la echipa naţională“

Mijlocaşul român a debutat cu o dublă la noua sa formaţie, Iraklis Salonic, şi spune că a uitat perioada de coşmar petrecută la echipa lui Zenga, Catania.După o experienţă eşuată în Serie A, la Catania, „Dicanio” a acceptat propunerea celui care i-a fost antrenor în Ghencea, Oleg Protasov, şi a semnat cu Iraklis.

Mai citeşte şi : Dică: "M-am gândit mereu la naţională. Aştept clipa când voi juca din nou"
FOTBAL: Zenga către Becali: "Dacă Goian e ca Dică, plec din Italia"
Trică: "După Hagi, la Steaua, doar lui Dică îi stătea bine tricoul cu numărul 10"

„Adevărul“: Ţi-ai fi imaginat un start mai bun decât cel pe care l-ai avut?


Nicolae Dică: Sincer, nu! A fost ceva fantastic, extraordinar, mai ales că veneam după un sezon total eşuat. Colegii chiar mi-au spus înainte de meci: „Nicu, o să dai gol azi!” Şi eu mă gândeam cum ar fi să marchez, dar chiar la două goluri nu speram.

După joc, băieţii făceau mişto de mine, spuneau că le-am dat calculele peste cap, că ei mi-au cerut un gol şi am marcat două! Sper şi vreau să mai am astfel de evoluţii.


Ţii minte ultimul gol marcat într-un meci oficial? A fost la Bistriţa, în aprilie 2008, pe vremea când erai la Steaua.

Da, şi a urmat apoi o perioadă neagră din viaţa mea. Nici nu mai vreau să mă gândesc la ce a fost la Catania. Mă bucur că acum îmi merge bine. Nici nu mă aşteptam să am un astfel de debut la Iraklis Salonic.

S-a schimbat ceva în atitudinea ta de când ai venit la Iraklis?

Nu, eu sunt acelaşi care am fost şi la Catania. Problema e că, la Catania, Zenga nu mi-a dat nicio şansă să joc. Nu avea deloc încredere în mine. Protasov mă cunoaşte la fel de bine cum mă ştia şi Zenga, însă el are încredere în calităţile mele şi mă pune în valoare. 

Te mai gândeşti la naţională?

Da, cum să nu! Vreau să ajung din nou la lot, este visul meu. Nu sunt un fotbalist terminat, mai am multe de demonstrat! Mă încurajează şi oamenii de la echipa naţională, secunzii lui Lucescu m-au sunat imediat cum am semnat cu Iraklis, s-au interesat de mine, iar lucrurile astea mă motivează, pentru că înseamnă că sunt în vizorul lor.

Steaua va fi o echipă de temut

Dică n-a uitat de unde a plecat şi spune că nu ratează niciun meci al favoriţilor săi din Ghencea: „Sunt la curent cu tot ce se întâmplă la echipă. Mă bucur că joacă mulţi tineri la Steaua. Acesta este viitorul. Dacă lumea are răbdare cu ei, în doi ani o să devină o echipă de temut în Europa. Acum mai au sincope datorită lipsei de experienţă”.

Stă la hotel, dar îşi ia casă

Dică este impresionat de Salonic, deşi spune că n-a avut mult timp la dispoziţie să viziteze oraşul. „Din ce am văzut până acum, îmi place. Momentan stau la hotel, dar în septembrie mă voi muta în casa nouă, va veni şi familia la mine şi lucrurile vor intra în normal şi din acest punct de vedere. Ceea ce-mi doresc acum e să fiu sănătos şi ferit de accidentări”, a conchis mijlocaşul.

image

Nu sunt un fotbalist terminat, mai am multe de demonstrat.

image


Nicolae Dică
mijlocaş Iraklis Salonic

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite