VIDEO Mircea Lucescu, în finala Cupei UEFA. Crezi că va reuşi să câştige trofeul?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şahtior a învins, ieri-seară, Dinamo Kiev, cu 2-1, şi a devenit prima echipă din Ucraina care realizează o astfel de performanţă. Jadson şi Ilsinho au marcat golurile prin care Şahtior a reuşit o performanţă extraordinară.

Citeşte şi:
Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ sunt în finala Cupei UEFA!!! Vezi cum s-au calificat

În meciul tur, Şahtior şi Dinamo Kiev au terminat la egalitate, scor 1-1, astfel că oamenii lui Mircea Lucescu deveneau favoriţi la calificarea în finala Cupei UEFA. În aceste condiţii, Şahtior a decis să adopte o tactică de aşteptare, lăsând iniţiativa kievenilor.

Astfel, în chiar minutul patru, Bangoura a şutat puţin pe lângă poarta gazdelor. În minutul 16 însă, oaspeţii au gafat în apărare, iar Jadson l-a executat pe Bogush cu un şut din afara careului. 

Ilsinho, decisiv pentru Şahtior

Pauza i-a găsit pe Raţ & co în finala Cupei UEFA. Dar, imediat după reluare, „minerii” au fost readuşi cu picioarele pe pământ. Bangoura a egalat după ce scăpase singur cu Pyatov. În replică, Jadson a scăpat singur cu Bogush, dar portarul lui Semin a intervenit miraculos. Cu un singur minut înainte de finalul meciului, Ilsinho a trimis în colţul lung, de la şapte metri, şi a trimis Şahtiorul în finala Cupei UEFA.

Ultimul antrenor român care a ajuns în finala unei competiţii europene cu o echipă străină a fost Ştefan Covaci. Acesta a reuşit chiar să câştige în două rânduri, în anii 1972 şi 1973, Cupa Campionilor, cu Ajax Amsterdam.

În finală cu Bremen

În finala Cupei UEFA, care va avea loc la 20 mai, Şahtior o va întâlni pe Werder Bremen, care s-a calificat după o victorie magnifică cu 3-2 pe terenul celor de la Hamburg SV. Gazdele au deschis scorul prin Ivica Olici în minutul 12, dar Bremen a reuşit să puncteze de trei ori prin Diego 29, Pizarro 64 şi Baumann 85. Olici a reuşit dubla în minutul 87, însă Hamburg nu a mai putut întoarce soarta partidei.

Lucescu: „Este o victorie mare!“

După meci, Mircea Lucescu  radia de fericire. „Este o victorie mare şi un rezultat deosebit, Şahtior să ajungă în finala Cupei UEFA, la Istanbul, să joace în faţa a 70.000 de spectatori e un lucru mare. E un lucru de istorie. Cred că noi am avut ocaziile cele mai bune . Cred că victoria noastră este absolut meritată“, a spus Lucescu, la conferinţa de presă de la finalul partidei cu Dinamo Kiev.

Calificarea în finala Cupei UEFA este o premieră pentru Mircea Lucescu care nu a atins niciodată în carieră o finală de cupă europeană. Antrenorul român va reveni, pentru ultimul act al viitoarei Europa League, la Istanbul, oraşul de care îl leagă atâtea amintiri plăcute. Cea mai bună performanţă anterioară a lui Lucescu în Cupa UEFA a fost atingerea sferturilor de finală, în sezonul 2002/2003, cu Beşiktaş.

image

Luiz Adriano a luptat mult cu puternicii jucători de la Kiev Foto: Afp

Cea mai mare performanţă din carieră a fost obţinută de antrenorul român tot la Istanbul cu Galatasaray, în anul 2000, atunci când a cucerit Supercupa Europei.

Lucescu a mai ajuns în semifinalele Cupei Cupelor, cu Dinamo Bucureşti, în sezonul 1989/1990 şi în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, cu Galatasaray Istanbul, în sezonul 2000/2001.

Şahtior 2
Dinamo Kiev 1


Şahtior: Pyatov - Srna, Işenko, Chigrinski, Raţ - Hubschman, Gai (70 Willian) – Ilsinho (90 Lewandowski), Jadson, Fernandinho - Luiz Adriano (Gladki).

Antrenor: Mircea Lucescu

Dinamo Kiev: Bogush - Betao, Sabljici, Yussuf, El Kaddouri – Eremenko (76 Correa), Vukojevici, Ninkovici - Bangoura, Aliyev, Milevski.

Antrenor: Iuri Semin

A marcat: Jadson 17, Ilsinho 89 / Bangoura 47

Stadion: Olimpiysky

Spectatori: 23.000

Arbitru: Olegario Benquerenca (Portugalia)

Gol Jadson 1-0

Gol Bangoura 1-1

Gol Ilsinho 2-1

Link:

image

Link:

image

Link:

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite