VIDEO Derby-ul Franţei, de povestit nepoţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Derby-ul Franţei, de povestit nepoţilor
VIDEO Derby-ul Franţei, de povestit nepoţilor

Lyon şi Marseille au oferit un spectacol de zile mari în Ligue I, într-o remiză nebună în care s-au marcat zece goluri. „Îşi merită locul în istorie“, a titrat ieri „L’ Equipe“. Deşi Lyon a condus, Marseille a egalat de fiecare dată, apoi a preluat conducerea. Gazdele au revenit pe final, dar au ratat victoria printr-un autogol.

Goleada de pe Stade Gerland a început cum nu se putea mai bine pentru Lyon, care a deschis scorul încă din minutul 3 prin bosniacul Pjanici. Souleymane Diawara, omul care l-a scos din activitate pe Cristiano Ronaldo, a egalat însă pentru OM, doar pentru ca Sidney Govou, căpitanul lyonezilor, să o readucă pe septupla campionă franceză la conducere.

A urmat o perioadă de dominaţie marsiliană care s-a încheiat cu un avantaj de două goluri pe tabela de marcaj în favoarea echipei lui Didier Deschamps. Cheyrou, Kone şi Brandao duceau scorul la 4-2 pentru Marseille după 80 de minute scurse din joc.

Meci de legendă, coşmar pentru antrenori

Expertă a revenirilor spectaculoase (iar Steaua ştie foarte bine asta), OL a fost aproape de o victorie uriaşă (prin proporţia scorului), după ce Lisandro Lopez, de două ori, şi Bastos readuceau echipa din Lyon în avantaj până în minutul 90.

Doar soarta a stat în calea acestei reuşite, Toulalan fiind cel care, printr-un autogol, a semnat scorul final al partidei: 5-5. „Îşi merită locul în istorie” titra în ediţia tipărită de ieri L’Equipe. „Se poate foarte bine să fi asistat la meciul deceniului. Este păcat că cele două echipe nu s-au ales decât cu un punct fiecare după o asemenea reprezentaţie”, continuă aceeaşi publicaţie, într-un material de două pagini dedicat acestei partide. Nu de aceeaşi părere cu celebrul ziar sportiv au fost după meci antrenorii celor două echipe. Cu siguranţă că atât Claude Puel cât şi Didier Deschamps nu au avut un somn foarte liniştit după gravele erori defensive ale elevilor lor.

5-5, la cota cinci în Ligue I

Rezultatul de 5-5 nu a fost consemnat în istoria primei ligi franceze decât de patru ori, ultima dată tocmai în 1957. Primele echipe care au realizat uimitoarea performanţă au fost Fives şi Cannes, în septembrie 1932. Au urmat partidele Club Francais – Racing (aprilie 1933), Cannes - Red Star (septembrie 1937) şi Nice - Lille (decembrie 1957). Altfel, precedentul record de goluri marcate într-un meci Lyon-Marseille era de opt reuşite. Mai întâi, la 7 ianuarie 1973, un meci încheiat egal (4-4), apoi o victorie zdrobitoare a lyonezilor, 8-0, la 24 mai 1997.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite