VIDEO Florin Matache, portarul de la Dinamo: Omul-penalty

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Florin Matache, portarul de la Dinamo: Omul-penalty
VIDEO Florin Matache, portarul de la Dinamo: Omul-penalty

Florin Matache. Profesie: portar. Specializare: penalty. Pe scurt, omul care a dus-o pe Dinamo în Europa, dar în spatele celor 85 de kilograme la 1.90 metri se ascunde o poveste interesantă. Una de viaţă. Puţini ştiu că în poarta roş-albilor, Cehia putea fi cu totul altcineva pentru simplul fapt că Matache a fost aproape de a nu urma această carieră. Era la un pas să devină poliţist! CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE!

Mai citeşte şi:

La începutul lunii, Florin Matache a împlinit 27 de ani, dar în urma cu nouă ani el a fost aproape să îmbrace uniforma Ministerului de Interne. Ar fi fost tot în „Ştefan cel Mare“, dar niciodată erou.

Prin anul 2000, Matache juca la Astra Ploieşti şi un băiat de la „mascaţi” l-a remarcat la o terasă. „Nu vrei să vii la noi? Ai un fizic puternic şi ai face faţă fără probleme”, a sunat întrebarea. Florin (190 de centimetri şi 85 de kg) s-a gândit la propunere. Era visul lui de mic copil, mai ales că tatăl şi sora lucrează în Poliţie.

După câteva zile de frământări s-a decis. A continuat fotbalul, chiar dacă mereu a fost împrumutat de Dinamo pe la alte echipe. Nu s-a dat bătut, deşi a fost cotat tot timpul ca al treilea portar din lot. A apărat pentru „câini” în campionat, dar şi în preliminariile cupelor europene.

Deşi a făcut-o bine, atitudinea şefilor nu s-a schimbat. Conducătorii au început să-l laude târziu, abia după ce a apărat în Ghencea, în derby-ul din primăvara acestui an, scor 1-1. Lobonţ şi Dolha erau accidentaţi şi roş-albii jucau un meci crucial cu Steaua.

Pentru a-l motiva, dinamoviştii i-au pus în cantonamentul de la Săftica filmele de acţiune  „Troia“, „300” şi “Gladiatorul”. A venit meciul, Florin nu a luat gol, derby-ul s-a terminat 1-1, iar la final a sosit declaraţia: „Chiar dacă a fost cel mai important meci din cariera mea, nu am avut deloc emoţii. Nu vreau să mă opresc aici. Poate va însemna un nou început pentru mine”.

„Niciodată la noroc, mereu după minge”

Mereu pe minge, aproape să pareze toate şuturile cehilor de la 11 metri. Nu e o întâmplare. La Dinamo e recunoscut drept cel mai bun portar din lot când vine vorba de loviturile de pedeapsă.

Deviza lui e simplă: „Niciodată la noroc, mereu după minge”. Mai mult, la un meci din Cupa României când Dinamo II a jucat cu Juventus Colentina, Matache a apărat trei penalty-uri. Florin este unul dintre jucătorii cu cel mai mic salariu din „Ştefan cel Mare”.

Dacă vedetele echipei încasează sute de mii de euro pe an, în schimb goalkeeperul care a calificat-o pe Dinamo în Liga Europa câştigă doar 30.000 de dolari pe sezon.

Remuneraţia sa a rămas la fel de pe vremea când evolua la formaţia secundă şi de atunci acţionarii nu i-au mai majorat salariul. Matache va redeveni rezervă la Dinamo, pentru că în derby-ul de mâine seară din Ghencea (20.45, Antena 1) , contra Stelei, în poarta „câinilor“ va sta Dolha.

image

Eu nu sunt eroul lui Dinamo, toţi suntem eroi şi toţi meritam această calificare.

image


Florin Matache
portar Dinamo

Top salarii portari

Lobonţ     500.000 dolari
Dolha      120.000 dolari
Curcă      60.000 dolari
Matache  30.000 dolari

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite