VIDEO FOTO Îi este frică să stea diseară pe bancă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO FOTO Îi este frică să stea diseară pe bancă!
VIDEO FOTO Îi este frică să stea diseară pe bancă!

Cu ocazia zilei sale de naştere, medicii l-au externat pe Mircea Lucescu din spital, însă doar după ce antrenorul lui Şahtior a promis că va fi cuminte la meciul de astă-seară. Mircea Lucescu împlineşte astăzi 64 de ani, iar medicii de la Doneţk i-au făcut un cadou: l-au lăsat să plece acasă, după aproape două săptămâni de spitalizare.

Citiţi şi:


Şi totuşi, ca să „evadeze”, antrenorul lui Şahtior a „negociat” la sânge cu doctorii. Într-un final, a primit „undă verde” să plece acasă după ce le-a dat asigurări medicilor că nu se va agita prea tare la meciul de diseară contra celor de la FC Timişoara.

„Il Luce” a fost supus ieri unor investigaţii amănunţite, iar medicii de la clinica unde a fost internat şi-au dat acceptul ca tehnicianul să părăsească spitalul.

„S-a împlinit deja o lună de când Mircea a suferit acel preinfarct şi doctorii au spus că-l pot externa”, ne-a declarat Nely Lucescu.

Soţia antrenorului de la Şahtior ne-a dezvăluit faptul că doctorii au dus multă muncă de lămurire cu Lucescu : ”Cei de aici l-au pus să promită că nu va sta pe bancă la meciul cu Timişoara. A fost un fel de condiţie pentru a-l externa, plus că este şi ziua lui şi tare îşi dorea să vină acasă. Din ce ştiu eu, va fi la meci, dar va sta în lojă, nu pe bancă. Chiar Mircea a venit cu această idee pentru că spunea că şi lui îi este oarecum teamă să nu apară cine ştie ce probleme. Cât timp a fost în spital, se enerva când vedea meciurile la televizor, vă daţi seama cum ar fi făcut dacă era pe bancă”, a încheiat soţia lui „Il Luce”.

„Sabău îmi cunoaşte secretele“

Scăpat de spital, Mircea Lucescu a participat la conferinţa de presă organizată înaintea meciului. „Am fost la finala Cupei României din sezonul trecut şi am văzut ce joacă Timişoara. E o echipă foarte puternică şi ar fi meritat să iasă campioană pentru că practică un joc frumos. Pe Sabău l-am avut elev şi îmi cunoaşte câteva dintre secrete. Este un antrenor disciplinat, aşa cum era şi ca jucător”, a spus tehnicianul.

Raţ va juca doar în retur

image

Flancul stâng al defensivei ucrainene pare să fie punctul slab al lui Şahtior Doneţk, în condiţiile în care Răzvan Raţ nu va putea fi folosit. „Probabil va fi apt pentru meciul retur”, a spus Mircea Lucescu despre internaţionalul român, aflat în recuperare după o accidentare la genunchi.

Raţ a jucat în precedentele două întâlniri ale lui Şahtior cu echipe româneşti, cu Dinamo şi Rapid, ambele încheiate cu eşecuri. „Sper ca de această dată să fim mai norocoşi”, a declarat fotbalistul.

Debutantul Sabău: „Am emoţii mari!“

Ioan Ovidiu Sabău îşi face diseară debutul în cupele europene ca antrenor. Totuşi, chiar dacă recunoaşte că e puţin timorat, „Moţul” speră la un rezultat bun la Doneţk, care să transforme returul de la Timişoara într-un meci decisiv.

image


Sabău mizează pe dorinţa de afirmare a jucătorilor săi


„Am emoţii, cum să nu? Sunt responsabil pentru evoluţia şi rezultatele echipei. E un joc foarte important în Liga Campionilor, împotriva câştigătoarei Cupei UEFA. Nu poţi să te resemnezi cu scuza că adversarul e foarte puternic şi lumea o să înţeleagă un eventual eşec. Trebuie să fim responsabili, să credem în şansa noastră”, a spus „Moţul”. Antrenorul bănăţenilor a făcut o scurtă analiză a diferenţelor dintre cele două echipe.

„Experienţa lor este net superioară, dar şi noi avem atuurile noastre. Organizarea în joc, ambiţia, dorinţa de afirmare. Cei patru brazilieni, dacă le laşi spaţii, te pun în dificultate. Individual sunt mai valoroşi decât noi, trebuie să le închidem spaţiile”, a explicat Sabău.

Directorul executiv al Timişoarei, Gheorghe Chivorchian, şi-a sărbătorit ziua de naştere duminică, dar speră să mai primească un cadou din partea echipei şi în această seară. „La forţa ofensivă pe care a arătat-o echipa, cred că putem să înscriem la Doneţk. E adevărat că Şahtior a început deja campionatul, însă sunt sigur că n-a întâlnit adversari de talia lui Poli”, a spus Chivorchian.

Ucrainenii din Banat ţin cu Poli

În judeţul Timiş trăiesc peste 7.000 de ucraineni. Cea mai mare comunitate este în localitatea Ştiuca, unde trăiesc peste 300 de familii. Odată stabiliţi în Banat, „ruşii”, cum îşi spun localnicii, nu şi-au uitat originile, dar când vine vorba de fotbal sunt trup şi suflet pentru Poli.

image

Ucrainenii din Ştiuca vor încuraja diseară elevii lui Sabău

„Suntem împotriva Bucureştiului. Ţinem cu Poli şi după aceea cu CFR. Chiar dacă Poli o întâlneşte pe Şahtior, tot cu Timişoara ţinem. Am fi fost suporteri ai lui Şahtior, dacă ar fi jucat împotriva lui Dinamo, Steaua sau Rapid”, a spus liderul de galerie din Ştiuca, Vasi, în vârstă de 19 ani. El nu lipseşte de pe „Dan Păltinişanu” când are Poli meci acasă, chiar dacă trebuie să parcurgă 160 de kilometri dus-întors!

Suporterii ucraineni din Banat au ţinut chiar să-i transmită un mesaj lui Mircea Lucescu: „Venim la voi şi vă batem. O să pierdeţi şi returul de la Timişoara. Nu aveţi nicio şansă”.

Bănăţenii, de cinci ori mai ieftini

Analizând valorile de piaţă pe care le au titularii celor două echipe, ne dăm seama de diferenţa existentă în acest moment, cel puţin pe hârtie, între Şahtior şi FC Timişoara.

image

Delegaţia Timişoarei a ajuns ieri la Doneţk  Foto: Blick

Astfel, pe lângă colonia de brazilieni cotaţi fiecare la peste 10 milioane de euro, Mircea Lucescu are în lot un jucător, fundaşul central Cigrinski, pentru care Barcelona este gata să ofere 20 de milioane de euro.

De altfel, stoperul ucrainean ar putea fi menajat astăzi, tocmai pentru a fi eligibil cu FC Barcelona în Ligă.

Şahtior Doneţk

Jucător    Cotă de piaţă

Piatov    6.000.000*
Srna    17.000.000

image


Cigrinski    20.000.000
Kucer    3.000.000
Şevciuk    1.000.000
Jadson    15.000.000
Hubschmann    6.000.000
Willian    10.000.000
Ilsinho    10.000.000
Luiz Adriano    12.000.000
Aghahowa    2.000.000
Total    102.000.000
*sumele sunt exprimate în euro

FC Timisoara

Jucător    Cotă de piaţă

Pantilimon    3.000.000*
Bonfim    500.000
Nibombe    1.000.000
Cisovsky    2.000.000
Art. Karamyan    3.500.000
Arm. Karamyan    1.000.000
Alexa    2.500.000
Bourceanu    1.000.000
Curtean    2.500.000
Parks    2.000.000
Bucur    3.500.000
Total    22.500.000
*sumele sunt exprimate în euro

Liga Campionilor, turul trei preliminar

Ieri

FK Baku – Levski Sofia  0-0
Meciurile Aktobe (Kazahstan) – Maccabi Haifa, Sparta Praga – Panathinaikos şi Anderlecht – Sivasspor s-au terminat după închiderea ediţiei

Azi

Sporting Lisabona – Twente Enschede
Celtic Glasgow – Dinamo Moscova
Salzburg – Dinamo Zagreb
Slovan Bratislava – Olympiacos
FC Zurich – Maribor
APOEL Nicosia – Partizan Belgrad
Sheriff Tiraspol – Slavia Praga
Ventspils – BATE Borisov
Levadia Talinn – Debreceni
FC Copenhaga – Stabaek

*meciurile retur vor avea loc pe 4 şi 5 august


Mesajul ucrainenilor din Banat pentru Mircea Lucescu



Suporterii ucraineni ştiu cântecele din galeria lui Poli



Ucraineni suporteri ai lui Poli

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite