VIDEO: Congolezii au şocat Brazilia la CM al cluburilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotbaliştii de la Mazembe sunt eroii Africii după victoria de aseară. Foto: arham.org
Fotbaliştii de la Mazembe sunt eroii Africii după victoria de aseară. Foto: arham.org

Necunoscuţii de la Mazembe (Republica Democratică Congo) au furnizat cea mai mare surpriză din istoria Campionatului Mondial al Cluburilor, reuşind să învingă şi să elimine din competiţie campioana Americii de Sud, Internacional Porto Alegre.

Chiar dacă este un turneu destinat ecipelor de club, întrega Brazilie este şocată de eşecul lui Internacional în faţa unei echipe de care nu a auzit nimeni.

Mazembe s-a impus cu 2-0 prin două goluri superbe reuşite de Kabangu (53) şi Kaluyituka (86).

Cotidianul "O Globo" notează într-un editorial dezamăgirea brazilienilor după acest eşec. "În 34 de ani de jurnalism, mărturiseasc, nu am mai văzut un eşec atât de răsunător. O ruşine atât de mare care ne face să ne întrebăm dacă era mai bine ca Internacional să nu fi câştigat Cupa Libertadores. Echipa din Porto Alegre este protagonista unei primiere ruşinoase, trofeul nemaifiind disputat, în finală, de campioana Europei şi a Americii de Sud", scrie ziaristul Renato Mauricio Prado pe un blog gazduit de site-ul cotidianului amintit.

Cu excepţia primeri ediţii a CM a cluburilor, una experimentală, disputată în 2000, când finala a fost jucată de echipele braziliene Corinthians şi Vasco da Gama, din 2005 şi până anul acesta finala a fost mereu disputată între câştigătoarele Ligii Campionilor şi a Cupei Libertadores.

În cealaltă semifinală a CM al cluburilor de la Abu Dhabi, Inter Milano întâlneşte diseară echipa sud-coreeană Seongnam Ilhwa Chunma.

Vezi golurile superbe reuşite de colgolezi:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite