VIDEO Arbitrul Meyer i-a purtat ghinion Stelei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partida Steaua – Rapid, de vineri, ora 21.00, va fi arbitrată de o brigadă din Germania, cu Florian Meyer la centru.

Meyer, în vârstă de 40 de ani, a mai condus doua partide ale echipei roş-albastre: Liverpool - Steaua, scor 1-0, în turul doi al Cupei UEFA, când a acordat două cartonaşe galbene, ambele jucătorilor stelişti (Răchită şi Mutică) în sezonul 2003-2004, şi Steaua - FC Sevilla, scor 0-2.

În acel meci a dat cinci “galbene”, trei gazdelor (P. Marin, Ghionea şi Thereau) şi două oaspeţilor,  în şaisprezecimile de finală ale aceleiaşi competiţii, în sezonul 2006-2007.

La partida de la Liverpool, în minutul 48, Meyer le-a refuzat un penalty steliştilor, la un fault asupra lui Claudiu Răducanu

Iată faza respectivă



Acelaşi central a arbitrat şi meciul CFR Cluj - Chelsea, scor 0-0, din grupa A a Ligii Campionilor, la 1 octombrie 2008.

Al treilea meci în străinătate

Născut în oraşul Braunschweig (Germania), Meyer a intrat în Bundesliga în anul 1998, iar din anul 2002 a devenit arbitru FIFA şi face parte din Elite Class la ­UEFA. A condus 167 de meciuri în campionatul Germaniei, 9 în Liga Campionilor (a fost arbitrul de rezervă la finala Ligii Campionilor dintre AC Milan şi Liverpool, din sezonul 2006-2007), precum şi 15 meciuri în Cupa UEFA.

Meciul Steaua – Rapid va fi a treia partidă pe care Florian Meyer o va conduce în acest an în campionate străine. A mai oficiat la derby-ul egiptean dintre Al Ahly şi Zamalek, la 11 ianuarie, şi la  meciul Metalurg Zaporoje - Dinamo Kiev 1-3, disputat la 15 martie, în campionatul Ucrainei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite