VIDEO Andone: „Obligaţi să câştige, dacă vor titlul!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Fălcosul“ spune că Dinamo are doar varianta victoriei în derby-ul cu Steaua (21.00, Antena 1), dar admite că roş-albaştrii sunt foarte puternici acasă. Ilie Dumitrescu crede în succesul trupei din Ghencea. Fostul tehnician al „câinilor“ a vorbit, din Arabia Saudită, unde antrenează pe Al-Ettifaq, despre cel mai important meci al fotbalului românesc.

Derby-ul Ligii I, „El Clasico de Dâmboviţa”, Steaua – Dinamo, se anunţă încă din start a fi unul extrem de încins. Scandalul iscat între cele două cluburi, pe seama numărului de tichete repartizate galeriei oaspete, a consumat deja „prima repriză“ a acestui meci-eveniment.

Aflat la mii de kilometri depărtare de ţară, mai exact în Arabia Saudită, unde antrenează pe Al-Ettifaq, Ioan Andone a acceptat să vorbească, pentru „Adevărul“, despre acest derby. Fostul antrenor al echipei Dinamo (între anii 2003-2005, perioadă în care a câştigat un titlu şi trei cupe ale României) este la curent cu toate detaliile legate de întâlnirea de diseară.

Deşi a fost dat afară de la Dinamo, la finalul turului de campionat, ediţia 2005-2006, deşi echipa ocupa primul loc, Andone nu este ranchiunos.

„Dinamo trebuie să câştige. Este obligată, dacă vrea să ia campionatul. Este ultima lor şansă de a intra direct în grupele Ligii Campionilor“, ne-a spus Andone. Tehnicianul admite însă că Steaua este o forţă pe propiul teren. „Trupa lui Lăcătuş pare să-şi fi revenit după seria rezultatelor mai slabe“, a completat „Fălcosul“.

Ioan Andone, care a jucat în 14 derby-uri Steaua-Dinamo ca jucător, pentru ca în alte şase să fie antrenor, ştie cel mai bine ce înseamnă un astfel de meci. „Mi-aduc aminte că, atunci când eram jucător, tot anul mă gândeam la meciul cu Steaua. Chiar era o vorbă între noi, că nu te puteai numi dinamovist dacă nu bifai un derby“, a conchis Andone.

image





Ilie Dumitrescu: „Steaua va câştiga!“

Fostul mijlocaş al Stelei, Ilie Dumitrescu (care a jucat în 12 meciuri între eternele rivale), aşteaptă cu emoţie partida din Ghencea: „Pe vremea mea era o întrecere în care se acumulau multe ambiţii. Acum este un război. Din păcate, s-a ajuns la violenţe excesive şi la alte lucruri urâte. Un pronostic real ar fi 1X, dar eu sper să câştige Steaua!“







image





1989-1990: Steaua - Dinamo 0-3



1988 - 1989: Steaua - Dinamo 2-1, gol Hagi



1987-1988: Steaua - Dinamo 3-3



1987 - 1988: Steaua - Dinamo 1-1, finala Cupei Romaniei


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite