FOTBAL: VIDEO Egipt - Algeria 2-0 / Meci de infarct la Cairo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Egiptul a realizat minunea în faţa Algeriei, reuşind „dubla” care ţine în viaţă speranţele de calificare ale „Faraonilor”. Meciul de baraj ce va decide soarta echipei calificate se va disputa în Sudan.

Algerienii au sosit la Cairo într-o „ploaie de pietre”, la propriu, şi părăsesc capitala egipteană într-o ploaie de lacrimi după un meci nebun, în care gazdele aveau nevoie de fix două goluri pentru a trimite meciul la baraj. Prima lovitură a „Faraonilor” a venit cum nu se putea mai bine, Amr Zaki deschizând scorul încă din minutul doi. Pentru a-i face pe cei aproape 75.000 de oameni de pe Stadionul Naţional din Cairo să stea ca pe ace, cea de-a doua reuşită a venit de-abia în minutul 90+5, când Emad Mateab a transformat în gol o centrare venită de pe partea stângă. Algeria a avut calificarea în mâini până în ultima clipă, dar fotbalul ne arată încă o dată că la final, învingători sunt doar cei care cred mai mult în victorie. Ca o măsură de precuţie, FIFA a desemnat în prealabil locaţia barajului ce va decide echipa calificată la Mondialul de la anul, acest meci urmând a se disputa în Sudan.

Înaintea acesui meci, Algeria era pe primul loc în grupă, cu 13 puncte şi golaveraj 9-2, în timp ce Egiptul ocupa poziţia secundă, cu 10 puncte şi golaveraj 7-4. Orice victorie la două goluri diferenţă a „Faraonilor” urma a trimite meciul la baraj, între rezultatele celor două echipe existând o simetrie perfectă iar FIFA neluând în considerarea criteriul meciurilor directe.

Vezi aici golul care a declanşat isteria pe Stadionul Naţional din Cairo:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite