VIDEO HirTV laudă iniţiativa „Adevărul“ în cazul bannerului stelist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscutul post de televiziune de ştiri din Ungaria, HirTV, a prezentat pe larg informaţiile apărute astăzi în „Adevărul“. În ştirea difuzată din oră în oră de HirTV se arată că ziarul „Adevărul“, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi UEFA au luat măsuri împotriva evenimentelor suporterilor Stelei, care au afişat un banner jignitor la adresa femeilor din Ungaria.

„Ediţia de marţi a cotidianului Adevărul cere iertare Ungariei pentru comportamentul românilor la partida tur din Liga Europei dintre Steaua şi Ujpest Dosza. Miercuri ziarul Adevărul din Bucureşti a cerut scuze tuturor maghiarilor, pe prima pagină, pentru compontarmentul suporterilor români şi a contactat UEFA pentru sancţionarea echipei", se arată în ştire. Cei de la HirTv au vorbit şi despre românii cu origini maghiare Emerich Jenei şi Ladislau Boloni (n.r. - Imre Jenei şi Laszlo Boloni, în maghiară), ca fiind simboluri ale Stelei.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/iulie/rom9722.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Asztalos Csaba, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, i-a scris personal lui Michel Platini, iar răspunsul de la UEFA a venit foarte repede, ei anunţând că în scurt timp Steaua va fi judecată pentru acel banner jignitor”, se arată şi în ediţia online a site-ului www.hirtv.hu.

Asztalos critică legile româneşti
Acelaşi Asztalos a declarat într-un interviu în cotidianul Kronika: „Degeaba pornim noi un proces împotriva Stelei, pentru că din cauza legilor româneşti, cei de la Steaua vor primi maxim o amendă, dar ne-am adresat la UEFA, deoarece ei pot sancţiona aşa cum trebuie echipa. Acesta este şi motivul pentru care am apelat la forul prezidat de Michel Platini. Din păcate, sunt foarte dese astfel de probleme în fotbalul românesc, iar manifestările rasiste împotriva ţiganilor sunt sancţionate mult mai bine şi mai usor, pentru că ei au mai multe organizaţii care le apără”.

Un suporter maghiar îşi cere scuze în numele conaţionalilor săi


Un suporter maghiar a trimis, pe adresa de mail a redacţiei ziarului Adevărul, un mesaj prin care mulţumeşte publicaţiei pentru atitudinea pe care a avut-o faţă de bannerul jignitor al steliştilor. De asemenea, el îşi cere scuze pentru eventualitatea în care se vor înregistra incidente violente la meciul retur dintre Ujpest şi Steaua.

"Trăim împreună în inima Europei şi mulţi unguri ştiu că românii sunt oameni buni. Şi noi am plâns la moartea lui Marian Cosma. A fost o pierdere mare pentru ambele naţiuni," scrie suporterul maghiar.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite