Naţionala copiază modelul Urziceniului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Lucescu vrea să schimbe sistemul de joc. La meciurile cu echipele tari, România va evolua cu un singur vârf şi doi mijlocaşi defensivi pentru a evita un dezastru precum cel din Serbia. Deşi în declaraţii pare un tip încrezător în forţa naţionalei, Răzvan Lucescu a realizat după dezastrul de la Belgrad că nu se poate lua la trântă cu formaţiile mari ale Europei.

Din acest motiv, în campania care va începe în toamna anului viitor, România va adopta alt sistem de joc. Nu la toate meciurile, ci numai la cele pe care le va disputa în compania formaţiilor mai bine cotate, în faţa cărora chiar şi un rezultat de egalitate va avea o valoare foarte mare. Concret, Lucescu jr vrea să formeze o naţională a României cu un mijloc şi un atac mobil, care să se poată transforma în funcţie de adversar.

Clasicul sistem 4-4-2 va deveni la meciurile tari 4-2-3-1, cu un singur vârf împins, sprijinit din spate de un mijlocaş, şi alţi doi mijlocaşi centrali care să ajute apărarea. 

Teoretica formulă gândită de Răzvan i-ar avea în componenţă pe Codrea şi Apostol mijlocaşi centrali, pe Ghioane în faţa lor şi pe Daniel Niculae în avanposturi. Evident, jucătorii se pot schimba în funcţie de formă, accidentări sau alte criterii ale selecţionerului, dar ideea de bază va rămâne. România nu va merge să atace echipele mari şi va preţui orice punct câştigat în faţa adversarilor puternici.

Sistemul 4-2-3-1 care l-a convins pe Răzvan a dat roade şi la meciurile Unirii Urziceni în Liga Campionilor, lucru care îl poate ajuta pe selecţioner în misiunea de a-l implementa şi la naţională. Trei dintre mijlocaşii Unirii, Apostol, Varga şi Bălan sunt  în anturajul tricolorilor, primii doi jucând chiar titulari în meciurile cu Serbia şi Feroe.

Iordănescu miza pe 4-4-2, Piţurcă era cu 4-3-3

Dacă pe vremea „Generaţiei de Aur” Anghel Iordănescu nu ieşea din sistemul 5-4-1, în cel de-al doilea mandat al său la naţională, „Generalul” a mers pe formula 4-4-2. A urmat apoi la prima reprezentativă Victor Piţurcă, antrenor fidel sistemului 4-3-3, cu pronunţate nuanţe defensive.

Nu fac tragedie din necalificare

image


Echipa naţională va zbura astăzi spre Polonia, în vederea partidei amicale de la Varşovia, ce va avea loc sâmbătă, de la ora 18.00. „E un început nou de drum. Ne vom reabilita în faţa suporterilor doar printr-o calificare la Europene. Dar nu facem o tragedie dacă nu reuşim acest lucru, tragedie este moartea portarului Enke”, a explicat Paul Codrea (foto), mijlocaşul Sienei şi al echipei naţionale.

Craiova îl pune la zid pe Răzvan Lucescu

Oltenii au reacţionat după ce Răzvan Lucescu a criticat comportamentul lui Silviu Lung jr de la naţionala de tineret. „Am rămas profund mâhniţi şi dezgustaţi de comportamentul dvs. În ce calitate vă permiteţi să afirmaţi cu o lejeritate debordantă că vi se pare «o lipsă gravă de educaţie», jignind un jucător profesionist, jignind un părinte care a fost un monument ca portar în comparaţie cu cariera dumneavoastră”, se arată într-un comunicat al Universităţii Craiova.

Nico, singurul vârf

În formula cu un singur atacant, rolul de vârf împins îi va reveni lui Daniel Niculae. Acesta este unul dintre favoriţii lui Răzvan şi a fost şi atacantul cel mai în formă din ultima perioadă. Soluţiile de rezervă sunt Marica, Mazilu şi Marius Niculae.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite