Urziceniul vrea 10 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Urziceniul vrea  10 milioane de euro
Urziceniul vrea 10 milioane de euro

Campioana va juca mâine, în cea mai bogată competiţie din lume, pe stadionul pe care Steaua a câştigat trofeul în mai 1986. Campioana României va primi, chiar dacă nu va câştiga niciun punct, 7,1 milioane de euro doar pentru că este prezentă în cea mai galonată competiţie intercluburi din lume.

Mai citeşte şi:


Cea mai bogată competiţie din lume e gata de start. În plină criză financiară, UEFA a mărit premiile şi e gata să recompenseze mai bine echipele participante graţie noului model de premiere, dar şi a bonusului oferit la fiecare etapă a competiţiei.

Urziceniul are asigurată suma de 7,1 milioane de euro pentru accederea în grupe, bani pe care i-ar încasa şi dacă nu ar câştiga niciun punct.

Ionuţ Lupescu, delegat la marseille - AC Milan

La această sumă se adaugă bonusurile oferite pentru eventualele rezultate pozitive, plus încasările din bilete şi cota de marketing poll oferită de forul european. În total, echipa lui Dan Petrescu îşi va umple conturile cu cel puţin zece milioane de euro.

Meciul de pe stadionul „Ramón Sánchez-Pizjuán”, care va marca debutul ialomiţenilor în cea mai valoroasă competiţie intercluburi din lume, va fi condus de o brigadă italiană, cu Matteo Trefoloni la centru. Altfel, Ionuţ Lupescu a fost delegat de UEFA pentru a observa meciul de azi dintre Olympique Marseille şi AC Milan.

Alţi şase români în competiţie

Cinci dintre cele 32 de echipe aliniate la startul grupelor Ligii Campionilor, în afara Unirii Urziceni, au în componenţă jucători români, iar o altă formaţie, Standard Liege, este antrenată de un tehnician român, Ladislau Bölöni.

Săpunaru (FC Porto), Marica (VfB Stuttgart), Mutu (Fiorentina), Chivu (Inter Milano), Ghioane (Dinamo Kiev) vor juca în cea mai importantă competiţie intercluburi.

Inedit despre Liga Campionilor

  • 42 de milioane de euro a plătit TVR pentru drepturile de televizare a Ligii Campionilor, pentru urmatoarele trei sezoane.
  • CFR Cluj a încasat din market poll anul trecut 1,3 milioane de euro, în timp ce la Steaua au ajuns doar 900.000 de euro. Unirea ar putea primi anul acesta aproximativ două milioane de euro.
  • Jocurile echipei CFR din Liga Campionilor au adus circa o jumătate de milion de euro în conturile hotelierilor clujeni. 
  • Real Madrid este cel mai bogat club din Liga Campionilor, urmat de Manchester United.  Pe locurile următoare se luptă la fotografie FC Barcelona şi Bayern Munchen. 
  • Cea mai săracă echipă din Champions League este Debrecen (Ungaria), cu un buget de 1,5 milioane de euro.
  • Trei cluburi nu vor juca pe propriile terenuri: Unirea Urziceni (Bucureşti), Debrecen (Budapesta) şi Maccabi Haifa (Ramat Gan).
  • Steaua (6 ani) şi CFR Cluj (1 an) sunt singurele echipe româneşti care au evoluat până acum în cea mai bogată competiţie din lume.
  • Chelsea a câştigat în şase sezoane cei mai mulţi bani din Champions League: 183,7 milioane de euro.
  • Anglia (641 de milioane de euro), Italia (476 de milioane de euro) şi Spania (429, 5 de milioane de euro) conduc în topul ţărilor care au încasat cei mai mulţi bani din Champions League.  
  • Golgheterul all time al Ligii Campionilor este spaniolul Raul, de la Real Madrid cu 64 de reuşite.

   

image

                                                                                                                                                                                                            

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite