Lăsaţi Urziceniul să joace!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lăsaţi Urziceniul să joace!
Lăsaţi Urziceniul să joace!

Ziarul „Adevărul“ solicită factorilor de decizie ai fotbalului românesc să permită campioanei să dispute meciul din această etapă cu FC Braşov luni, şi nu sâmbătă. Federaţia şi selecţionerul se opun programării partidei pentru prima zi a săptămânii, iar Digi Sport nu acceptă ca întâlnirea să aibă loc duminică.

Bucuria rezultatului obţinut de Unirea împotriva celor de la Rangers a fost umbrită de declaraţiile lui Dan Petrescu legate de data de disputare a meciului de campionat cu FC Braşov. Nemulţumit că echipa sa este obligată să joace în Liga I la doar trei zile de la întâlnirea din Liga Campionilor, „Bursucul” a anunţat că nu se va prezenta la meci!

„Unirea Urziceni este bătaia de joc din campionat. Am cerut ca meciul să se dispute luni, însă când m-am uitat pe program am aflat că jucăm sâmbătă. Dacă nu se schimbă nimic, eu nu mă prezint la meci. Stau acasă, pentru că şi aşa sunt suspendat. Patronul Bucşaru va decide ce va face echipa”, a spus Petrescu.

„Adevărul” va prezintă motivele pentru care s-a ajuns la această situaţie încurcată de pe urmă căreia are de suferit clubul care a reprezentat cel mai bine ţara noastră în Europa în acest sezon.

De ce se joacă sâmbătă?

Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, ne-a relatat cum au decurs lucrurile în stabilirea datei meciului. “La cererea celor de la Unirea Urziceni, am pus partida pentru luni, 9 noiembrie. Apoi însă a intervenit FRF care a solicitat ca meciul să nu se dispute luni, fiindcă Răzvan Lucescu vrea ca atunci să aibă toţi jucătorii la dispoziţie pentru amicalul cu Polonia. Am încercat să programăm FC Braşov - Unirea duminică, dar de data asta ne-am lovit de refuzul televiziunii care îl transmite în direct. Aşa s-a ajuns să fie programat sâmbătă”, a spus Dragomir.

De ce nu joacă duminică?

„Adevărul” a stat de vorbă şi cu un reprezentant al televiziunii Digi Sport, cea care va transmite partida sâmbătă, de la ora 21.15. “Pentru noi ar fi fost excelent ca meciul de la Braşov să se dispute luni. Duminică avem programat să transmitem alte două întâlniri: Oţelul – FC Timişoara şi CFR Cluj – Astra Ploieşti. De aceea, nu suntem de acord ca şi Braşov – Urziceni să se joace tot duminică”, ne-a precizat reprezentantul Digi Sport sub protecţia anonimatului. Este de neînţeles dorinţa lui Răzvan Lucescu de a avea toţi jucătorii la dispoziţie de luni pentru un meci amical cu Polonia care se va juca abia sâmbătă, 14 noiembrie!

Lucescu jr dă dovadă de exces de zel

Mai ales că echipa naţională nu mai are niciun obiectiv în acest an, întrucât a ratat calificare la Campionatul Mondial. Cristian Bivolaru, fost secretarul general adjunct al FRF cu probleme internaţionale, a precizat care sunt regulile FIFA. “Pentru o partidă oficială cluburile au obligativitatea să pună jucătorii la dispoziţia selecţionerului cu cinci zile înainte de meci. Pentru un amical termenul se reduce la 48 ore”, ne-a explicat Bivolaru. Astfel, este clar Lucescu jr dă dovadă de exces de zel în cazul Unirii, mai ales că luni este programat un alt meci, Steaua – Alba Iulia!

Mihai Stoica, managerul general al ialomiţenilor, a declarat că, indiferent de data la care va fi programat meciul, nu se pune problema ca Unirea să nu se prezinte la  întâlnirea cu FC Braşov.

Ajutor pentru Braşov de la Răzvan?

Refuzul selecţionerului de a permite ca FC Braşov – Unirea Urziceni să se joace luni dă naştere la o speculaţie, care îl pune pe Răzvan Lucescu într-o situaţie delicată. Unele voci din lumea fotbalului susţin că prin această decizie, Lucescu jr, în baza prieteniei care îl leagă de preşedintele “stegarilor”, Dinu Gheorghe, vrea să-şi ajute fosta echipa, care, sâmbătă, ar avea în faţă o formaţie a Unirii epuizată după duelul cu Rangers.

TVR 1 a fost din nou lider de audienţă

Partida dintre Unirea Urziceni  şi Glasgow Rangers a fost cel mai urmărit program de miercuri seară, aducând din nou TVR 1 în postura de lider absolut de audienţă pe toate targeturile: naţional, urban şi comercial. ,,Minutul de aur” al partidei a fost înregistrat la ora 22.30, când, la nivel naţional, peste 2,4 milioane de români urmăreau finalul primei reprize a meciului, care a apropiat Unirea de primăvara Ligii. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite