Uriaşul „Panti“ are rău de înălţime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pantilimon
Pantilimon

Portarul român al lui Manchester City e criticat de englezi pentru ieşirile neinspirate la centrări. Ivorianul Kolo Toure i-a salvat lui Pantilimon debutul oficial la Manchester City, reparând de pe linia porţii o bâlbâială a fostului timişorean.

Deocamdată, fanii „cetăţenilor" îl privesc pe Costel Pantilimon ca pe o curiozitate a naturii. Miercuri seară, cel mai înalt jucător din Premier League (2,04 metri) a intrat în premieră pe „City of Manchester" cu mănuşile de titular, într-un meci de Cupa Ligii cu Birmingham (2-0). „Nu s-a descurcat rău, beneficiind şi de apatia ofensivă a adversarilor. Dar, deşi are peste doi metri înălţime, se teme să iasă pe centrări. Ar trebui să fie mai îndrăzneţ", a scris „The Guardian" după o partidă în care principala atracţie a fost revenirea cu gol după doi ani a internaţionalului Owen Hargreaves.

Pentru Pantilimon, cel mai delicat moment a venit la scorul de 1-0, puţin înainte de pauză. Românul a ieşit hazardat dintre buturi la o centrare, un jucător al lui Birmingham a trimis mingea spre poartă, golul fiind evitat de intervenţia salvatoare a lui Kolo Toure.

Poreclit „Fanta Lemon" şi „Pokemon"

Cum Pantilimon are şanse infime să joace meci de meci, englezii se amuză pe seama numelui său atipic. Astfel, pe forumurile de suporteri ai lui City, portarul român e alintat cu denumirea unei băuturi răcoritoare, „Fanta Lemon". „Ce fel de Pokemon este Pantilimon: unul de iarbă sau unul de apă?", s-a întrebat un alt fan. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite