United îşi linge rănile cu City

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu un început de an dezastruos, „diavolii“ se întâlnesc cu marea rivală locală în şocul 32-imilor Cupei Angliei (duminică, ora 15.00, DigiSport). „Cetăţenii“ au câştigat ultima confruntare cu 6-1.

Manchester United bate recorduri în Anglia, dar nu pozitive. În Premier League, „diavolii" au strâns două meciuri la rând cu câte trei goluri primite (2-3 acasă cu Blackburn şi 0-3 la Newcastle), fapt care nu s-a mai întâmplat din 2004. De asemenea, pentru prima dată în ultimii trei ani, United pierde două partide consecutive în Premier League.

Peste rezultatele proaste, a venit şi scandalul dintre Wayne Rooney şi Alex Ferguson, atacantul fiind amendat de manager la începutul anului cu 240.000 de euro pentru o ieşire neautorizată în oraş. În aceste condiţii, un meci cu rivala Manchester City era ultimul lucru dorit de United, mai ales că „cetăţenii" au şi avantajul moral al precedentului derby, câştigat în luna octombrie cu un incredibil 6-1 chiar pe „Old Trafford".

City îşi apără trofeul

„Nu e momentul să intrăm în panică", a insistat Sir Alex Ferguson, înainte de încleştarea cu City din Cupa Angliei, programată duminică (ora 15.00, DigiSport).

„Cu siguranţă, avantajul e de partea lor, însă noi am găsit mereu resurse pentru a reveni", a completat managerul scoţian, recunoscând forma mai bună a trupei lui Roberto Mancini.

Într-adevăr, colegii lui Costel Pantilimon au avut şi ei ceva probleme după eşecul de la Sunderland din prima zi a lui 2012, dar şi-au revenit rapid la mijlocul săptămânii, când au spulberat-o pe Liverpool cu un categoric 3-0. Acum, Aguero şi compania sunt obligaţi să ţină ritmul, mai ales că au de apărat trofeul câştigat anul trecut în faţa lui Stoke. Ca un făcut, Manchester City şi Manchester United s-au întâlnit şi în 2011 în FA Cup, dar mult mai târziu, în semifinale, meci decis de o reuşită a lui Yaya Toure.

"Am doar 17 jucători disponibili pentru meciul cu United. Nu ştiu cum ne vom descurca."
Roberto Mancini
antrenor Manchester City

Oferta de weekend, 1X2 Bet Café Arena: Mutu îl vizitează pe Torje

Pentru noi, cel mai interesant meci al etapei din Serie A se joacă pe stadionul lui Udinese, unde echipa lui Gabi Torje primeşte vizita Cesenei lui Adrian Mutu (duminică, ora 13.30, DigiSport 2). Confruntarea celor doi internaţionali români din Italia ar putea fi stricată însă de o eventuală absenţă de pe teren a lui Torje, care n-a reuşit până acum să-şi câştige un loc de titular. În schimb, după două înfrângeri consecutive, Cesena are nevoie mai mult ca niciodată de reuşitele lui Adi Mutu pentru a ieşi din zona gri a clasamentului. Dacă va înscrie la Udine, „Briliantul" va atinge borna de 100 de goluri marcate în Serie A, performanţă care nu e la îndemâna oricui.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite