Europa League: United – City, finala visată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un duel Vidici-Balotelli la Bucureşti ar fi perfect pentru români şi englezi
Un duel Vidici-Balotelli la Bucureşti ar fi perfect pentru români şi englezi

Sunt şanse mari ca „Arena Naţională“ din Bucureşti să găzduiască la 9 mai 2012 cele două superputeri ale fotbalului mondial. Organizatorii evenimentului de anul viitor de la Bucureşti şi-au frecat mâinile de bucurie miercuri noapte.

În Liga Campionilor, echipe precum Manchester United, Manchester City, Valencia, FC Porto şi Ajax n-au ocupat decât locul trei în grupele lor, fiind retrogradate în 16-imile Ligii Europa. Astfel, dacă în fazele eliminatorii din primăvară nu se vor mai produce mari surprize, finala de la Bucureşti are şanse să fie chiar mai atractivă şi mai spectaculoasă decât cea similară a Ligii, programată la München.

Interesul în jurul finalei ar fi uriaş

Deocamdată se cunosc doar 23 dintre cele 32 de combatante care vor continua în a doua competiţie continentală intercluburi, dar distribuţia e una impresionantă. Bineînţeles, un duel Manchester United - Manchester City la Bucureşti ar fi varianta ideală, cu 40.000 de fani britanici în tribune şi alte câteva mii pe străzile şi prin barurile din Capitală, care ne vor aduce un profit însemnat.

Mai mult, din punct de vedere al bugetelor (peste 400 de milioane de euro), cele două rivale din Manchester sunt de rangul lui Barcelona şi Real Madrid, astfel că interesul va fi unul planetar.

Săpunaru îşi apără trofeul

Totuşi, dacă nu va fi să fie un regal United - City, există şi alte "oferte" extrem de atrăgătoare, de vreme ce pe tabloul Ligii Europa se regăsesc ultimele două câştigătoare ale trofeului (Atletico Madrid şi FC Porto, echipa lui Cristi Săpunaru), alte formaţii iberice şi lusitane de prim-plan (Valencia, Bilbao, Sporting), nemţii de la Schalke, semifinalişti ai Ligii Campionilor sezonul trecut, sau marile forţe ale Olandei (Ajax Amsterdam, PSV Eindhoven, Twente) şi Belgiei (Anderlecht şi Standard).

Se poate şi mai mult? Poate doar miliardarii de la PSG şi colegii lui Torje de la Udinese, aflaţi în cărţile calificării înainte de ultima etapă a grupelor.



Favorite la pariuri

Echipă        Cotă

Manchester City        6
Manchester United    7
Valencia        13
Atletico Madrid        15
PSG            17*
Schalke        17
Bilbao        17
FC Porto        17
*încă nu s-a calificat

„Ne e ruşine să jucăm în Liga Europa!"

De trei ori în ultimii 16 ani s-a întâmplat ca Manchester United să rateze calificarea în primăvara Ligii Campionilor. „Diavolii" lui Sir Alex Ferguson n-au bătut-o decât pe Oţelul în actuala ediţie, făcându-le loc în optimi celor de la FC Basel. În ultima etapă a grupelor, United avea nevoie doar de un egal pe terenul elveţienilor, însă a clacat lamentabil (1-2), astfel că dezamăgirea din tabăra britanicilor este una uriaşă.

Război între Ferguson şi Roy Keane

„E o zi tristă. Suntem toţi supăraţi. E ruşinos să joci în Liga Europa", a punctat internaţionalul francez Patrice Evra, care probabil nici nu vrea să audă în acest moment de finala de pe „Arena Naţională". A mai fost o dată pe noul stadion din Bucureşti, cu Franţa, şi nu are deloc amintiri plăcute de la celebrul meci cu România jucat pe o „plantaţie de cartofi".

„Criză? Sunteţi serioşi?", le-a răspuns Sir Alex Ferguson jurnaliştilor englezi în urmă cu câteva săptămâni, atunci când dezastrul "diavolilor" începea să prindă contur. După meciul de la Basel, legendarul tehnician scoţian a mai primit o lovitură, de această dată neaşteptată, din partea unui fost jucător al său. "United a primit ce a meritat!", a declarat irlandezul Roy Keane, acum analist TV.

„Nu înţeleg de ce mă critică la televizor. Roy are şi el şansa să antreneze şi să arate ce ştie. Nu e o meserie uşoară", a reacţionat Ferguson, care a pus eliminarea pe tinereţea şi lipsa de experienţă a jucătorilor săi. Ultima dată când United a ratat optimile a fost în 2005, cu Rooney (foto) şi Cristiano Ronaldo în lot, după care au urmat patru semifinale de Ligă în cinci ani.

"Acesta este fotbalul. Dezamăgirea pe care o simţim cu toţii trebuie să ne motiveze pe viitor."
Sir Alex Ferguson
manager Manchester United

ifno
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite