Fotbal: Leeds United visează cu ochii deschişi la gloria de odinioară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leeds United
Leeds United

Leeds United, cu trei titluri în palmares, şi-a reamintit de zilele de glorie după eliminarea campioanei Manchester United în Cupa Angliei şi aşteaptă cu nerăbdare revenirea în Premier League.

Leeds United, lider în liga a 3-a engleză, a obţinut prima sa victorie după 29 de ani pe Old Trafford (1-0), eliminând deţinătoarea trofeului. Succesul i-a făcut cei 9.000 de suporteri vizitatori să rememoreze zilele de glorie ale favoriţilor lor.

În urmă cu 10 ani, Leeds începea anul 2001 din poziţia de lider în Premier League şi era la un singur meci de finala Ligii Campionilor. Eliminarea în faţa Valenciei a declanşat prăbuşirea clubului din Leeds sub un munte de datorii.

Clubul a început să vândă jucătorii, dar situaţia financiară era tot mai precară, astfel că retrogradarea din 2004 a venit firesc. Ajunsă în pragul falimentului, fosta campioană din anii 1969, 1974 şi 1992 a retrogradat în liga a 3-a, pentru prima oară, în vara lui 2007.

Simon Grayson, venit în decembrie 2008, este antrenorul care şi-a propus să readucă echipa unde îi este locul. ''Leeds este important un club de fotbal, şi din anii 60 şi 70 avem nu doar o bază de fani englezi ci fani din toată lumea. Vreau să conduc Leeds în Premier League''.

Jermaine Beckford, autorul golului de pe Old Trafford, are contract până în vară cu Leeds şi antrenorul Grayson se află în dilemă. Să-l păstreze până la final de sezon, când va pleca gratis, sau să-l vândă în iarnă şi să întărească lotul. Beckford a marcat 20 de goluri în acest sezon şi a atras deja atenţia cluburilor din Premier League.

Leeds United, sub preşedinţia lui Ken Bates, cel care a vândut Chelsea în 2003 lui Roman Abramovic, a pornit urcuşul greu către elită. ''Acum nu mai avem datorii, facem bani, totul este sub control. Avem o echipă bună, un antrenor bun, câte echipe din Premier League pot spune asta?''.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite