Unirea, secretul succesului în fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu un buget de câteva ori mai mic decât cel al granzilor Dinamo, Steaua şi Rapid, ialomiţenii au reuşit să câştige titlul şi să ajungă direct în grupele Ligii după doar trei sezoane petrecute în primul eşalon.Performanţa Unirii nu e un miracol. E un rezultat firesc pentru o echipă care a parcurs corect paşii succesului.

 “Adevărul” vă prezintă câteva dintre motivele pentru care echipa lui Dan Petrescu a produs poate cea mai mare surpriza din istoria campionatului.


Mai citiţi şi:

Urziceni atacă Liga Campionilor cu jucători aduşi de la Steaua
„95% vine Bergodi!“
Bucureştiul, fără campioane!
C.R.ecord mondial!
Reţeta falimentului colorată în alb şi roşu
Şase! Au venit punctele!

Petrescu, “omul care sfinţeşte locul”

Un vechi proverb românesc spune că “omul sfinţeşte locul”. Cam asta s-a întâmplat şi cu Dan Petrescu. “Bursucul” a adus în Bărăgan stricteţea englezească şi o filozofie clară de joc.

Cel mai important lucru: Petrescu a reuşit să convingă nişte jucători refuzaţi de alte echipe că pot câştiga campionatul!

Bucşaru, un patron discret

Venirea lui Mihai Stoica, considerat de mulţi ca fiind cel mai bun conducător de club din Liga I, a reprezentat un plus imens pentru Unirea. Stoica şi Petrescu au avut de partea lor şi un atuu foarte important: Dumitru Bucşaru.

Un finanţator care n-a căutat să obţină imagine datorită intrării în fotbal. El a ştiut care sunt atribuţiile sale şi nu le-a depăşit niciodată.

Fără nicio vedetă în lot

image

La Urziceni, jucătorii n-au maşini super luxoase şi nici nu câştigă sume exorbitante. Pe scurt, statutul de vedetă nu există.

Singurii jucători

image

care câştigau ceva mai mulţi bani erau Mara şi Stelea, dar s-a ajuns la concluzia că este mai bine ca ei să fie sacrificaţi pentru beneficiul grupului.

Toţi pentru unul, unul pentru toţi

Elevii lui Dan Petrescu au decis ca, indiferent de problemele din lot, toţi să stea în cantonament şi chiar să meargă la stadion.

Care a fost scopul acestei măsuri? În primul rând, formarea unui grup puternic şi unit.Apoi, prin rămânerea lor în cantonament, jucătorii indisponibili au fost feriţi de tentaţia unor “escapade” de genul celor de la Dinamo.

Transferuri puţine

image

Spre deosebire de Steaua, Dinamo şi Rapid, ialomiţenii nu au aruncat cu banii pe jucători.Întregul lot a fost achiziţionat cu mai puţin de 2 milioane de euro.

Cel mai scump transfer a fost acela a lui Dinu Todoran, de la Farul Constanţa, pentru 300.000 de euro, apoi, Iulian Apostol, pentru care s-au plătit 200.000 de euro, ceilalţi jucători fiind cumpăraţi pe sume modice, cuprinse între 50.000 şi 150.000 de euro.

Top salarii Unirea

NUME         CÂT CÂŞTIGĂ

 

image

Galamaz            80.000*
Brandan             75.000
R. Gomez          70.000
*sumele sunt exprimate în euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite