Unirea Urziceni: toată lumea vrea Barcelona!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unirea Urziceni: toată lumea vrea Barcelona!
Unirea Urziceni: toată lumea vrea Barcelona!

Campioana României îşi va afla astăzi, după ora 19.00, adversarele din grupele Ligii Campionilor. Ialomiţenii sunt plasaţi în ultima urnă valorică, a patra, la tragerea la sorţi programată în această seară la Monte-Carlo, în direct pe TVR 1 şi Boom Sport One.

Corespondenţă din Monte-Carlo

Pentru al patrulea an consecutiv, România aliniază o echipă printre cele mai valoroase 32 de formaţii de pe continent. Ştafeta purtată până acum de Steaua a fost predată Unirii Urziceni, ierarhia coeficienţilor UEFA asigurându-ne şi pentru următoarele două stagiuni prezenţa la „masa bogaţilor“.

Petrescu: „meme, vezi, poate vii cu Chelsea!“

Analizând lista posibililor adversari, jucătorii lui Dan Petrescu se aşteaptă la o grupă infernală. Cu cel puţin un adversar de calibru, din prima urnă valorică, de unde e aproape imposibil de ales un rival abordabil. Poate doar Bayern Munchen, nemţii aflându-se într-o oarecare criză în acest debut de sezon. În ceea ce priveşte preferinţele jucătorilor, majoritatea, în frunte cu Iulian Apostol, îşi doresc o confruntare cu FC Barcelona.

„Dacă vom juca în 15, poate reuşim să le punem probleme catalanilor”, a glumit managerul Mihai Stoica, prezent la festivitatea de astăzi de la Grimaldi Forum din Monte-Carlo. „Vezi, poate vii cu Chelsea!”, a fost „ordinul“ primit de Meme de la Dan Petrescu, „Bursucul“ dorindu-şi să se întoarcă pe Stamford Bridge ca adversar al londonezilor.

Chivu şi „Săpun“, în urna a doua

Mergând mai departe, în plutonul 8-16, dăm peste Inter Milano, FC Porto şi Lyon cluburi care ar fi putut face parte oricând din prima urnă valorică. Ce să mai spunem de Real Madrid, „galacticii” plătind tribut performanţelor modeste din sezoanele trecute ale Ligii Campionilor...

„Vreau Alkmaar sau ŢSKA Moscova, iar din urna a treia pe Beşiktaş!”, a spus acelaşi Mihai Stoica. Pe lângă Chivu şi Săpunaru, prezenţa românească este completată de Tiberiu Ghioane, cu Dinamo Kiev, şi Laszlo Boloni, cu Standard Liege. Fără a-i uita pe Marica şi  pe Mutu, care au jucat aseară retururile din ultimul tur preliminar.

În timpul ceremoniei de astăzi, forul european va acorda şi premiile pentru sezonul 2008-2009 al Ligii Campionilor. La categoria de cel mai bun fotbalist (MVP), Leo Messi a fost preferat în detrimentul lui Cristiano Ronaldo, o revanşă a argentinianului pentru „Balonul de Aur” pierdut anul trecut. Pe de altă parte, spaniolul Xavi va lua laurii pentru cel mai bun mijlocaş, în timp ce Van der Saar şi Terry sunt favoriţi la categoria portari, respectiv fundaşi.

 URNA 1

FC Barcelona
Liverpool
Chelsea
Manchester United
AC Milan
Arsenal
FC Sevilla
Bayern München

URNA 2

Olympique Lyon
Inter Milano
Real Madrid
ŢSKA Moscova
FC Porto
AZ Alkmaar
Juventus Torino
Glasgow Rangers

URNA 3

Olympiakos Pireu
Olympique Marseille
Dinamo Kiev
VFB Stuttgart
Fiorentina
Atletico Madrid
Bordeaux
Besiktas Istanbul

URNA 4

VfL Wolfsburg
Standard Liege
Maccabi Haifa
FC Zürich
Rubin Kazan
Unirea Urziceni
APOEL Nicosia
Debreţin

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite