Fotbal: Unirea Alba Iulia - Poli Iaşi 2-1, în primul meci din etapa a 3-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotbal: Unirea Alba Iulia - Poli Iaşi 2-1, în primul meci din etapa a 3-a
Fotbal: Unirea Alba Iulia - Poli Iaşi 2-1, în primul meci din etapa a 3-a

În primul meci din etapa a 3-a a Ligii I la fotbal, Unirea Alba Iulia a învins vineri Politehnica Iaşi, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, obţinând astfel cea dintâi victorie din actualul campionat.

Unirea Alba Iulia: Cernea - S. Rădoi, Poverlovic, Bumbac, Vitinha (Bucurică 46) - Bălan, Dâlbea, F. Dan, Cristea - Grozav (Verdeş 46), Veljovic (Sg. Costea 62). Antrenor: Adrian Falub.

Poli Iaşi: Brăneţ - Costache, L. Munteanu, Ad. Ilie, Buta - Bujor, C. Constantin, Milea, Ignatov (Bernsjak 72) - Cr. Bratu, Bâlbă (Miclea 69). Antrenor: Petre Grigoraş.

Cartonaşe galbene: Bălan 64, Fl. Dan 67, S. Rădoi 69 / L. Munteanu 55, 84, Bâlbă 64

Cartonaş roşu: L. Munteanu 84

Arbitri: Alexandru Tudor - Szabo Gero, Ionuţ Babadag

Stadion: Municipal (Alba Iulia); Spectatori: 2.000

Cum s-au marcat golurile:

0-1, min. 11: Vlad Bujor a fost fost angajat foarte bine în adâncime, a pătruns în careu şi l-a învins pe Cernea printr-o scăriţă.

1-1, min. 80: Bălan a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, balonul fost deviat şi a ajuns la Verdeş, care a marcat de la circa 3 metri, printr-un şut puternic.

1-2, min. 84: Florin Dan a transformat o lovitură de la 11 metri, obţinută de Sergiu Costea în urma unui duel cu Lucian Munteanu, fază la care ieşeanul a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene.

Înainte de startul partidei, Unirea Alba Iulia a primit Trofeul Fair-Play pentru sezonul trecut al Ligii a II-a.

În minutul 2 al partidei, Rade Veljovic s-a accidentat, dar a rămas pe teren încă 60 de minute, cu dureri foarte mari la picior. El nu a mai putut continua în repriza secundă, iar în minutul 62 a fost înlocuit cu Segiu Costea, după care a fost transportat direct la spital cu o ambulanţă.  

Mijlocaş celor de la Poli Iaşi, Vlad Bujor, în vârstă de 20 de ani, se afla la cel de-al doilea gol în Liga I, după ce a reuşit să puncteze şi în partida din prima etapă, contra Rapidului, scor 1-4.

Până acum, cele două formaţii s-au mai întâlnit doar de două ori, în sezonul 2004-2005. Atunci, ieşenii au câştigat pe teren propriu, scor 1-0, în timp ce formaţia din Alba Iulia s-a impus acasă, scor 2-1.

Antrenorul echipei Unirea Alba Iulia, Adrian Falub, a adunat până acum doar 12 partide în Liga I ca tehnician şi nu reuşise să câştige niciuna. Falub avea 10 meciuri pe banca celor de la Universitatea Cluj şi două la cârma Unirii şi înregistrase 4 rezultate de egalitate şi 8 înfrâgeri.

În urma acestui rezultat, Unirea Alba Iulia a acumulat 4 puncte şi a urcat pe locul 7 în clasament, în timp ce Poli Iaşi a rămas doar cu un punct şi este "lanterna roşie" a Ligii I. În runda viitore, Poli Iaşi va juca pe teren propriu cu o altă nou-promovată, Astra Ploieşti, în ce timp ce Alba Iulia va evolua în deplasare, cu Rapid. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite