Un vibrator pentru „diavolii“ milanezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suedezul Zlatan Ibrahimovici a plecat cu scandal de la Barcelona şi s-a întors în Italia, la AC Milan. Ironic şi răutăcios, „Ibra” l-a acuzat pe tehnicianul catalan Pep Guardiola de faptul că nu a reuşit să se acomodeze în campionatul Spaniei.

Iată că Barcelona face şi afaceri proaste! Vara trecută, pentru a-l aduce pe „Camp Nou" pe Ibrahimovici, campioana Spaniei a renunţat la Eto'o şi la 46 de milioane de euro, cota totală a suedezului ridicându-se astfel la 66 de milioane de euro.

După numai un an, oficialii Barcei l-au vândut pe atacantul de 28 de ani la AC Milan în schimbul a numai 24 de milioane de euro, rezultând o „gaură" de cel puţin 40 de milioane în bugetul catalanilor. Nici măcar acest „mărunţis" nu va intra imediat în conturile Barcelonei pentru că, în primul an, „Ibra" a fost împrumutat gratis, „diavolii" milanezi făcând o promisiune de cumpărare definitivă la data de 1 iulie 2011.

„Aşa a vrut filosoful guardiola"

Pentru catalani există şi o latură pozitivă din toată această afacere, atmosfera din vestiarul campioanei Spaniei urmând să fie mult mai relaxată. „Fiţele" lui Ibrahimovici erau din ce în ce mai greu de suportat, în special de către antrenorul Pep Guardiola. Sugestiv a fost mesajul transmis de suedez antrenorului său la doar câteva săptămâni după ce ajunsese în capitala Cataluniei: „Pe mine să mă trataţi ca pe Messi. Sunt o vedetă la fel de mare!". Trecut pe linie moartă după ce Barca l-a achiziţionat pe David Villa, atacantul suedez a acumulat alte frustrări pe care şi le-a revărsat în aceste zile.

„Este finalul dorit de filosoful Guardiola. De fiecare dată când eu intram într-o încăpere, el ieşea. Poate-i e frică de mine", a spus jucătorul imediat după ce transferul la AC Milan a fost oficializat. Ibrahimovici a fost ironic şi la adresa jurnaliştilor care încercau să afle noutăţi despre situaţia sa. „Merg să semnez un nou contract cu Barcelona. Întrebaţi-l pe Guardiola!", a spus, plin de sarcasm, internaţionalul suedez.

A fost prezentat pe „San Siro"

Împreună cu întreaga familie (soţia Helena şi cei doi fii), „Ibra" a ajuns încă de ieri la Milano, asistând şi la debutul noii sale echipe în Serie A, contra lui Lecce. Peste 50.000 de fani „rossoneri" au ţinut să-l întâmpine pe „Ibra", transferul suedezului fiind considerat esenţial în tentativa lui AC Milan de a câştiga un nou „Scudetto" după şase ani de pauză.

A „spart" piaţa transferurilor

În jurul niciunui alt jucător de fotbal din lume nu s-au investit atâţia bani ca în cazul lui Zlatan Ibrahimovici. Astfel, din 2001, echipele pe la care a trecut suedezul au plătit în total 139 de milioane de euro.

De la/ la/ Sumă

Malmö- Ajax- 8
Ajax- Juventus- 16
Juventus- Inter- 25
Inter- Barcelona- 66
Barcelona- AC Milan- 24
Total- 139
* sumele sunt exprimate în milioane de euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite