Un milion de euro primă pentru finala Ligii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miliardarul Ahmetov, patronul lui Şahtior, a promis o primă fabuloasă pentru fiecare component al echipei dacă „minerii“ vor evolua cu trofeul pe masă, în ultimul act din   Champions League, pe Wembley. Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ pot da un adevărat tun financiar în acest sezon dacă vor continua în acelaşi mod parcursul excelent din Liga Campionilor cu Şahtior.

Calificarea istorică în sferturile Champions League în dauna italienilor de la AS Roma i-a aprins imaginaţia patronului Şahtiorului, Rinat Ahmetov. Omul de afaceri s-a gândit că echipa sa poate ajunge în acest sezon mult mai sus, chiar în finala competiţiei. Pentru a-i motiva în plus pe jucători, Ahmetov le-a transmis acestora, după victoria fabuloasă cu Roma, că îi va recompensa cu câte un milion de euro dacă vor ajunge să joace cu trofeul pe masă în meciul de la Londra, de pe Stadionul Wembley. 

„Am ajuns într-un punct în care nu mai contează ce adversar vom întâlni mai departe. Echipa mea poate face faţă oricărui stil de joc şi sunt convins că ne vom lupta de la egal la egal cu orice echipă, indiferent de numele ei", a  spus Mircea Lucescu, imediat după ce a eliminat Roma din Liga Campionilor.

Au luat câte 500.000 de euro pentru Cupa UEFA

„Il Luce" s-a ferit să vorbească despre bonusurile pe care patronul le-a promis jucătorilor. „Credeţi că, atunci când intră pe teren, jucătorii se gândesc la bani? În niciun caz. Ei joacă pentru viitorul lor, pentru club... În mod sigur, atunci când ai rezultate, vin şi banii, şi gloria", a precizat antrenorul român.

Este bine cunoscut faptul că Rinat Ahmetov, cel mai bogat patron din fotbalul european, cu o avere estimată la 16 miliarde de dolari, ştie să-şi răsplătească echipa. În 2009, atunci când Lucescu a cucerit cu Şahtiorul Cupa UEFA, magnatul le-a dat jucătorilor şi staffului tehnic bonusuri de câte 500.000 de euro. Tragerea la sorţi a „sferturilor" Ligii Campionilor va avea loc,vineri, 18 martie.

3 milioane de euro este salariul anual al lui Mircea Lucescu la Şahtior.

18 milioane de euro este suma pe care „minerii" au câştigat-o până acum în acest sezon al Ligii Campionilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite