Un altfel de Barcelona – Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Falcao este golgheterul lui Atletico Madrid, având opt reuşite în acest sezon
Falcao este golgheterul lui Atletico Madrid, având opt reuşite în acest sezon

Espanyol şi Atletico se întâlnesc mâine, de la ora 22.30, în direct la Digi Sport 3.

În acest weekend avem parte de o dublă dispută fotbalistică Barcelona -Madrid. Dacă astăzi va avea loc „El Clasico", mâine se vor întâlni echipele mai mici ale celor două oraşe, Espanyol şi Atletico. De această dată, nu se prea poate vorbi de o rivalitate în adevăratul sens al cuvântului, diferenţa dintre performanţele celor două echipe fiind extrem de mare.

Espanyol a câştigat Cupa Spaniei de patru ori, iar de două ori a fost finalistă a Cupei UEFA. Atât. Prin comparaţie, Atletico a câştigat de nouă ori campionatul, şi tot de atâtea ori şi Cupa, de două ori Cupa UEFA/ Liga Europa, şi câte o dată Cupa Spaniei, Cupa Intercontinentală, Supercupa Europei şi Cupa Intertoto.

De asemenea, diferenţe importante există şi la nivelul lotului, cel al lui Atletico fiind de 3,3 ori mai valoros decât cel al lui Espanyol. Cu toate acestea, statistica ne arată un echilibru în ceea ce priveşte meciurile directe. În ultimele 32 de partide, fiecare formaţie s-a impus de câte 11 ori, iar alte 10 jocuri s-au încheiat la egalitate. Acelaşi echilibru există şi la golurile marcate în această perioadă: 47 în dreptul lui Atletico şi 46 în dreptul lui Espanyol.

Au pierdut jucători importanţi în vară

În acestă vară, ambele echipe au suferit pierderi importante. De la gazdele acestui meci au plecat  Osvaldo, Callejón, Luis García şi Iván Alonso. Rezultatul? Espanyol şi-a pierdut forţa ofensivă. A marcat 11 goluri în 17 etape, şi are a treia cea mai slabă ofensivă din La Liga. De partea cealaltă, Atletico i-a pierdut pe Kun Aguero, De Gea, Elias, Forlan, Ujfalusi şi Balde, şi, chiar dacă i-a adus pe Falcao şi pe Arda Turan, rezultatele nu au fost la nivelul aşteptărilor fanilor.



Oferta de weekend, 1X2 Bet Café Arena: Rapid nu a mai câştigat la Galaţi din 2008

Eliminate din cupele europene, Oţelul şi Rapid au rămas să-şi lingă rănile în campionat. Cele două se vor întâlni în meci direct, mâine, de la ora 18.00. În ultimele 32 de jocuri directe, giuleştenii s-au impus de 19 ori, gălăţenii au câştigat de şapte ori, iar alte şase partide s-au încheiat la egalitate.

Ultima victorie a bucureştenilor la Galaţi s-a produs în martie 2008, scor 1-0. Pierre Boya a fost autorul unicului gol al meciului. Cum trupa lui Răzvan Lucescu se bate la titlu, nu are voie să piardă la Galaţi. „Cred că lupta pentru titlu se va duce în partea a doua a returului, atunci se vor decide echipele care se vor bate la titlu", a spus antrenorul giuleştenilor.

Bogdan Petrache
ADVIMA20111209_0359
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite