Un alt Neşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Tolontan, a petrecut o zi alături de Mihăiţă în Olanda
Cătălin Tolontan, a petrecut o zi alături de Mihăiţă în Olanda

Au apărut primele imagini cu un Mihăiţă care a luat vizibil în greutate ca urmare a faptului că e paralizat aproape complet din mai. La şapte luni după accidentarea cumplită pe care a suferit-o la un antrenament al celor de la Utrecht au apărut primele fotografii cu Neşu.

Redactorul-şef al „Gazetei Sporturilor", Cătălin Tolontan, a petrecut o zi alături de Mihăiţă în Olanda, în casa special amenajată pentru fotbalistul care e paralizat aproape complet. Cei doi au văzut împreună meciul Steaua - AEK Larnaca, partidă în care peste 50.000 de oameni au scandat  chiar numele lui Neşu înainte de fluierul de start! Primele imagini cu un Neşu care s-a îngrăşat, dar care a învăţat să se adapteze la noua sa viaţă au impresionat.

„Adevărul" a stat de vorbă cu rugbistul George Baltă, care la 11 martie 2006 a suferit o accidentare similară cu cea a lui Neşu. La numai 20 de ani, în timpul unui meci, Baltă a suferit un traumatism grav: coloana vertebrală i-a fost deformată, în zona gâtului, măduva spinării fiind secţionată. La fel ca Neşu, George e paralizat de la brâu în jos. „Am văzut că starea lui Mihai s-a stabilizat, că s-a dus acasă. Faţă de cum era înainte, după accident, acum îl văd destul de bine. El a fost lovit la o vertebră mai sus faţă de cum a fost în cazul meu. Am văzut că a fost la un meci în tribună şi am observat că zâmbea, ceea ce e foarte bine, sunt semne încurajatoare", ne-a spus Baltă. 



„E extraordinar dacă Mihăiţă e mai bine. N-am mai vorbit cu el în ultimul timp, dar la 12 decembrie, de ziua mea, mi-a dat mesaj să-mi spună «La mulţi ani» şi mi-a făcut cea mai mare bucurie. Sper să mă văd cât mai curând cu el. Puţin câte puţin, orice pas e important în recuperarea lui. Mihăiţă e un luptător şi nu se predă niciodată", ne-a spus Dorin Goian, fost coechipier cu Neşu la Steaua.

"Cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu ambiţia sa caracteristică sper ca, treptat, Mihai să fie bine. Acum, şi cu ocazia Sărbătorilor, vreau să-i urez multă sănătate."
Narcis Răducan
director sportiv Steaua

Încurajat de Diego Maradona

Voinţa şi tăria lui Neşu i-au impresionat nu numai pe români, dar şi pe unele dintre cele mai mari vedete ale fotbalului mondial. În luna septembrie, prin intermediul ziarului „Adevărul", Diego Maradona a aflat despre povestea fundaşului de la Utrecht. Aflat la Dubai, acolo unde antrenează Al-Wasl, argentinianul i-a transmis un mesaj de încurajare jucătorului de 28 de ani. „Mihai, fii puternic! Mă rog pentru tine. Şi, să nu uiţi să zâmbeşti! Un om care uită acest lucru e un om mort. Eu am depăşit unele dintre cele mai dificile perioade din viaţa mea cu zâmbetul pe buze", a fost mesajul lui Maradona pentru Neşu.

ADVIMA20111216_0763
Încurajat de Diego Maradona
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite