Ultima reprezentaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimul mare trofeu din campionatele tari ale Europei se pune azi în joc. Pe Vicente Calderon din Madrid, Barcelona şi Athletic Bilbao vor să salveze un sezon eşuat în mare măsură. Catalanii s-au înclinat în faţa Realului în campionat, în vreme ce bascii au cedat la Bucureşti în finala Ligii Europa.

Sunt două echipe cu mentalităţi apropiate, unite de aceleaşi valori: creşterea jucătorilor în academiile proprii, sentimentul de apartanenţă nu doar la o echipă, ci la o întreagă comunitate.

25.000 de suporteri ai Barcelonei vor ocupa astăzi Madridul pentru a vedea ultimul meci al lui Guardiola pe banca echipei blau-grana. O victorie catalană ar însemna al 14-lea trofeu pentru Pep în patru ani de succese la Barcelona.

Viitorul său este în continuare incert, dar cea mai inedită propunere a venit chiar de la un jucător al lui Athletic Bilbao, tânărul Muniain: „Guardiola s-ar potrivi perfect la noi. Mereu a avut cuvinte frumoase despre Bilbao. Este demn de tot respectul nostru, atât ca persoană, cât şi ca antrenor".



Chiar dacă Guardiola (foto) nu o va pregăti prea curând pe Bilbao, e posibil ca bascii să caute şi ei un antrenor nou la finalul acestui sezon. Marcelo Bielsa are pe masă câteva oferte, în special din Italia. În afara Interului, ultima înscrisă pe lista celor care „trag" de El Loco este AS Roma, care s-a despărţit recent de Luis Enrique.

De la Bilbao ar putea pleca şi golgheterul basc Llorente, vorbindu-se în ultimul timp de o ofertă chiar de la Barcelona! „Regele Leu" nu poate veni însă în Catalunia, până când nu va da „verde" şi Lionel Messi, argentinianul fiind consultat în orice decizie când vine vorba de atacul blau-grana.

Echipe probabile

Barcelona: Pinto - Montoya, Pique, Mascherano, Adriano - Xavi, Busquets, Iniesta - Alexis, Messi, Pedro.

Bilbao: Iraizoz - Iraola, Amorebieta, Ekiza, San Jose - Herrera, O. De Marcos, Itturaspe - Muniain, Llorente, Susaeta. 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite