100.000 de euro pentru Ujpest – Steaua!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
100.000 de euro pentru Ujpest – Steaua!
100.000 de euro pentru Ujpest – Steaua!

Digi Sport a plătit o sumă fabuloasă pentru a-şi marca lansarea pe piaţă prin transmiterea celui mai important meci din această săptămână. Noul post de televiziune, care va emite de la 23 iulie, se bazează pe tineri, în timp ce comentatorii au fost „recrutaţi“ de la Naţional TV, GSP TV şi Antena 1.

Marile televiziuni din România au pierdut bătălia pentru transmiterea meciului Ujpest – Steaua. Câştigătorul surpriză este canalul Digi Sport, care a dus o luptă grea cu restul rivalelor.

Citiţi şi:

Steaua va atinge forma maximă în luna august

Steaua l-a găsit pe „noul Rădoi“

Cel mai puternic adversar s-a dovedit a fi postul Sport 1, a cărui conducere se află chiar în Ungaria. Surse de pe piaţa media au dezvăluit că Digi Sport, care are şi el conexiuni puternice în Ungaria, a plătit 100.000 de euro ca să câştige licitaţia. Asta în condiţiile în care Antena 1 a dat 48.000 de euro pentru transmiterea jocului Steaua – Ujpest, primind în schimbul acestei sume şi dreptul de a televiza amicalul Steaua – Genclerbirligi. “

Dacă este adevărat că s-a plătit 100.000 de euro, atunci suma este fabuloasă! TVR nu s-a aruncat prea tare în această luptă întrucât a avut semnale că nu are nicio şansă de izbândă. Trist este că Digi Sport are o acoperire mică”, ne-a declarat Ionel Stoica, redactor-şef la Departamentului Sport din TVR.

Lansare cu Ţopescu şi Lucescu jr

Ujpest – Steaua din turul II preliminar al Europa League. este programat pentru joi, ora 20.45 şi va fi comentat de cuplul Dan Ştefănescu – George Dobre. Înaintea partidei, Teo Avrămescu va modera o emisiune dedicată întâlnirii în care-l va avea drept invitat pe Cristian Ţopescu. De asemenea, cei de la Digi Sport speră să-l aibă în studio şi pe Răzvan Lucescu.
Ce transmite Digi Sport?

Principala atracţie a noului canal de sport, care va emite 24 de ore din 24, va fi Liga I. Digi Sport va televiza câte trei meciuri pe etapă, opţiunile 3, 4 şi 6. GSP TV va avea opţiunile 2, 5 şi 7, în timp ce principalul meci din fiecare etapă va fi vizionat tot pe Antena 1. Opţiunile 8 şi 9 nu vor fi transmise în direct.

Pe lângă partidele de fotbal din campionatul românesc, la Digi Sport telespectatorii vor putea urmări şi meciuri din campionatele Germaniei şi Spaniei. Nu vor lipsi transmisiunile din handbal, tenis şi auto-moto-sport. Cele mai importante meciuri din Primera Division vor fi comentate de fostul internaţional, Gică Craioveanu.

Cine vede noul canal de sport?

Digi Sport va transmite pe platforma digitală a celor de la Digi TV, dar şi în reţeaua de cablu RCS&RDS. Postul va fi inclus în pachetul de bază (abonament lunar de 24 lei), în locul unui alt canal de sport, Sport Klub.

Boom TV face spectacol cu Liga Campionilor

Din 18 august, Liga Campionilor va fi prezentă pe Boom TV. Dacă meciu­rile Unirii Urziceni şi opţiunea 1 din fiecare etapă vor fi transmise în direct la TVR 1, în schimb, opţiunea 2, dar şi rezumatele vor putea fi urmărite pe Boom. 

„Acum ştim sigur că vom da câte două meciuri în direct pe etapă, dar nu este exclus să trasmitem chiar şi patru partide. Înaintea meciurilor, cu o oră, vom face un studio în care vom prezenta interviuri. Cum se termină meciurile vom da rezumatele”, ne-a spus Gabi Safta (foto), redactorul-şef al postului.

Telesport, la un pas de desfiinţare

Numărul posturilor de sport româneşti s-ar putea reduce. Asta deoarece consorţiul Realitatea-Caţavencu ia în calcul varianta de a închide canalul Telesport.

După ce a pierdut bătălia pentru preluarea drepturilor de difuzare a Ligii I, postul a rămas doar cu transmisiuni din baschet şi handbal. În aceste condiţii, conducerea a luat decizia de a restructura personalul. Luna trecută, 70 dintre cei 150 de angajaţi au fost concediaţi în încercarea de a reduce cheltuielile unui post supradimensionat.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite