Ucraina ar putea să nu mai fie gazda Euro-2012! Şahtior-ul lui Lucescu, în pericol!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UEFA a ameninţat că va retrage Ucrainei organizarea Campionatului European din 2012 dacă nu va înceta rapid ingerinţa statului ucrainean în federaţia de fotbal din această ţară, informează AFP. Echipele din această ţară ar putea fi suspendate din competiţiile europene. Şahtior Doneţk, echipa antrenată de Mircea Lucescu este în pericol.

Comitetul Executiv al forului continental a trimis, la 24 ianuarie, o scrisoare în acest sens autorităţilor ucrainene. În scrisoare se menţionează că echipele de club şi selecţionatele din Ucraina vor fi suspendate din toate competiţiile europene de fotbal dacă, până la 4 februarie, UEFA nu va primi asigurări că lucrurile evoluează într-o direcţie bună, a declarat secretarul general al forului, Gianni Infantino.

"Dacă federaţia ucraineană va fi suspendată din toate competiţiile europene, Comitetul Executiv consideră că nu va fi posibil ca ţara să găzduiască turneul final al Campionatului European, în 2012", a precizat Infantino.

Ucraina a obţinut împreună cu Polonia organizarea Campionatului European din 2012.

UEFA acuză ingerinţe politice în activitatea federaţiei ucrainene. Adunarea Generală a forului, programată pentru 15 decembrie 2010, nu s-a mai ţinut în urma acestor ingerinţe.

Dacă UEFA va suspenda echipele ucrainene din competiţiile internaţionale, formaţia Şahtior Doneţk, antrenată de Mircea Lcescu şi la care evoluează Răzvan Raţ, nu va disputa dubla manşă cu AS Roma din optimile de finală ale Ligii Campionilor.


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite