PE URMELE LUI NEŞU Fabrice Muamba nu va mai juca fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotografia postată de Fabrice Muamba pe Twitter * Foto: Reuters
Fotografia postată de Fabrice Muamba pe Twitter * Foto: Reuters

Clubul Bolton Wanderers a anunţat, miercuri, pe site-ul oficial, că fundaşul Fabrice Muamba, victima unui atac cardiac pe teren, trebuie să se retragă din fotbalul profesionist.

Decizia a fost luată la recomandarea echipei medicale, după consultări cu medicii cardiologi din Marea Britanie şi Europa.

"De când am suferit atacul cardiac şi am fost externat, am fost mereu optimist şi am crezut că într-o zi pot reveni şi pot juca din nou pentru Bolton Wanderers. Ca parte a recuperării mele, săptămâna trecută am fost în Belgia pentru un control amănunţit. Vestea care am primit-o nu a fost cea sperată, astfel că îmi anunţ retragerea din fotbalul profesionist. Fotbalul a fost viaţa mea încă de când eram un copil şi mi-a oferit atât de multe. Iubesc fotbalul şi mă consider extrem de norocoasă că am putut juca la cel mai înalt nivel. Deşi vestea este devastatoare, am multe pentru care să fiu recunoscător. Mulţumesc lui Dumnezeu că trăiesc şi mulţumesc din nou membrilor echipei medicale care nu au renunţat la mine. Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut de-a lungul carierei şi fanilor echipei Bolton care au fost incredibili. Sunt binecuvântat că pot avea sprijinul familie şi prietenilor", a declarat Muamba.


Managerul Owen Coyle a afirmat că cel mai important lucru este că Muamba trăieşte. "Vom fi mereu alături de el, în tot ceea ce vrea să facă. Este dezamăgit, dar cel mai important lucru este că este în viaţă, aici, astăzi".

Muamba s-a prăbuşit din senin pe gazon sub privirile unui coechipier îngrozit

La 17 martie, Muamba, în vârstă de 24 de ani, s-a prăbuşit pe terenul arenei White Hart Lane, înaintea pauzei de la sfertul de finală FA Cup cu Tottenham, iar inima sa a încetat să bată timp de 78 de minute.
Originar din Congo, Muamba a părăsit spitalul la o lună după acest accident. La 2 mai, el a revenit pe White Hart Lane pentru a-şi saluta suporterii şi coechipierii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite