UPDATE / Neagoe va conduce azi antrenamentul Ştiinţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE / Neagoe va conduce azi antrenamentul Ştiinţei
UPDATE / Neagoe va conduce azi antrenamentul Ştiinţei

Tehnicianul oltean a bătut palma, azi-noapte, cu patronul Adrian Mititelu, pentru preluarea funcţiei de antrenor principal al Universităţii Craiova. "Geană" revine astfel la Universitatea, însă de această dată ca antrenor. El a mai pregătit în Liga I pe Pandurii Târgu Jiu.

Mai citeşte:

De ce a plecat „Geană“ de la Drobeta Turnu Severin

Ce echipă a antrenat ultima dată Eugen Neagoe

Care jucător l-a urmat pe Neagoe în Cipru

Neagoe, care-şi reziliase recent contractul cu echipa cipriotă de ligă secundă FC Asil Lysi, îl va păstra ca secund pe George Biţă, cel de-al doilea secund fiind promovat Florin Ispas, fostul antrenor al echipei secunde.

"Geană", care a luat titlul cu Ştiinţa în 1991 ca jucător a cunoscut cele mai mari performanţe din cariera de antrenor la Pandurii Târgu Jiu, echipă pe care a calificat-o în semifinalele Cupei României, ediţia 2006-2007.

A câştigat eventul cu două echipe diferite

Cariera de jucător al lui Eugen Naegoe se leagă de Craiova. În Bănie, el a evoluat 15 sezoane, pentru Universitatea, Electroputere şi Extensiv. La gruparea fanion a Olteniei a jucat zece ani, câştigând cupa şi campionatul în 1991 şi un nou trofeu în 1993 (Cupa României). Mai are în palmares un titlu de campion al Ungariei şi o cupă a Ungariei, în 1995, cu Ferencvarosi Budapesta, fiind singurul jucător român care a obţinut eventul cu două echipe diferite.

S-a remarcat la echipa din Târgu Jiu



Eugen Neagoe a antrenat din 2006 până în 2009 pe Pandurii Târgu-Jiu. A fost demis după etapa a 18-a, în urma unei remize, 2-2, cu Universitatea Cluj. A revenit însă după patru etape, antrenând până la finalul sezonului 2008-2009. În returul campionatului 2007-2008 a avut o serie de şase victorii consecutive.

Condescu: „Neagoe va face treabă bună la Craiova“

Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, este convins că Eugen Neagoe va obţine rezultate bune cu Universitatea. „L-am sunat să-i urez succes şi cred că va face treabă bună la Craiova. Mi-a confirmat că s-a înţeles cu Universitatea azi-noapte şi mi-a spus că este încrezător în reuşita sa. Lui Eugen îi lipsea răutate, era prea bun şi jucătorii profitau. Nu impunea de multe ori acea diferenţă necesară între el şi jucători. Cred însă că acum a învăţat din acele greşeli, a căpătat mai multă experienţă şi va fi un antrenor care va avea un cuvânt de spus în acest campionat“, a spus Condescu.

Neagoe va conduce antrenamentul de azi

Eugen Neagoe îşi va intra în pâine de astăzi, când va conduce primul antrenament, programat la ora 17.00. Alegerea lui Neagoe a fost explicată de directorul executiv al Ştiinţei, Dan Stălinescu: „Este craiovean, a crescut în spiritul Universităţii şi are o experienţă de Liga I în spate. Are multe meciuri ca antrenor la Pandurii şi, chiar dacă a mai avut urcuşuri şi coborâşuri, este un tehnician valoros. Când o corabie este în derivă are nevoie de un cârmaci. Va avea la dispoziţie un lot valoros şi orice element nou adus la echipă este binevenit“.

image

„Geană“ a semnat un contract cu o durată de un an de zile şi va avea misiunea să redreseze echipa fanion a Olteniei. Massimo Feraris a rămas antrenor cu portarii, iar fostul principal, Daniel Mogoşanu va antrena „satelitul“ Ştiinţei, informează site-ul oficial al clubului.

Daniel Mogoşanu nu va părăsi clubul, ci va pregăti echipa a doua a Craiovei.

Mai mult ca sigur, Eugen Trică va fi mâna dreaptă a lui Neagoe, relaţiile dintre cei doi fiind foarte bune.

Motivul schimbării lui Mogoşanu a fost forma slabă a jucătorilor, care au acumulat şapte puncte în tot atâtea etape.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite