UPDATE Fotbaliştii de la Poli Iaşi, izolaţi la domiciliu o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE Fotbaliştii de la Poli Iaşi, izolaţi la domiciliu o săptămână
UPDATE Fotbaliştii de la Poli Iaşi, izolaţi la domiciliu o săptămână

Măsura a fost luată după ce fundaşul dreapta Cornel Buta a fost diagnosticat, marţi, cu gripă porcină

UPDATE ora 18.05

Conducerea clubului Poli Iaşi a primit din partea Direcţiei de Sănătate Publică o informare în urma căreia a anulat toate antrenamentele la prima echipă timp de şapte zile.

"În dispoziţia pe care am primit-o se stipulează că toate persoanele care au luat contact cu cei bolnavi de gripă porcină să fie izolaţi la domiciliu timp de şapte zile. În această perioadă nu vor fi făcute antrenamente, iar miercuri dimineaţă vom stabili şi cine din club se va mai supune acestei măsuri", a declarat Cristi Stărică, preşedintele clubului Poli Iaşi.

Din cauză că fotbaliştii de la Poli Iaşi nu vor putea reveni la parametri fizici optimi până pe 20 noiembrie, când este programată partida cu Pandurii Târgu Jiu, Liga Profesionistă de Fotbal a decis amânarea acestui joc.

UPDATE ora 16.15

Cornel Buta a fost astăzi la club, deşi a fost diagnosticat cu gripă porcină. „Eu mă simt bine acum, nu mai am nimic. Mi-e frică însă să nu fi dat boala şi fetiţei mele de şase luni, lângă care am stat zilele acestea“, a spus Cornel Buta jurnaliştilor prezenţi în această după-amiază la stadion.

Majoritatea jucătorilor şi membrii din staful tehnic al clubului Poli Iaşi sunt răciţi şi prezintă simptomele bolii.

„Nu este vina noastră dacă la ultimul meci pe care l-am avut cu Gazmetan Mediaş au intrat pe teren şi doi jucători care poate că au gripă porcină. Noi nu am ştiut nimic despre acest lucru“
, a declarat Petre Grigoraş, antrenorul echipei Poli Iaşi. 

UPDATE ora 16.00


Reprezentanţii Clubului Politehnica Iaşi susţin că fotbalistul Cornel Buta s-a simţit rău în cursul zilei de vineri, când s-a dus la medic.

„I s-au luat analizele atunci, iar astăzi a fost confirmat cu gripă porcină. El se simte bine acum, nu mai are nimic“, a declarat Cristian Stărică, preşedintele clubului ieşean.

El a precizat că fundaşul lui Poli se simte foarte bine acum, dar antrenamentele au fost suspendate începând de astăzi până în momentul în care vor veni precizări de la Direcţia de Sănătate Publică.

„Noi aşteptăm acum să ne spună ce avem de făcut, dacă mai continuăm activitatea sau nu. Momentan, toţi jucătorii sunt acasă pentru că le-am spus s stea izolaţi şi să aştepte să fie sunaţi de noi“
, a mai spus Stărică.

ora 15.00

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică confirmă faptul că fotbalistul de 32 de ani a fost izolat iar conducerea clubului se intersează în prezent ce măsuri trebuie să ia pentru a dezinfecta la vestiare.


Citeşte şi:

Procurorii se tem de porcină

Gripa porcină a făcut încă zece victime la Iaşi

Suspecţii de „porcină“, înghesuiţi la Infecţioase

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite