UPDATE Bogaciu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arbitrul Aurelian Bogaciu este acuzat că ar fi fost mituit inclusiv cu dame de companie. Procurorii i-au prezentat lui Bogaciu stenogramele unor  convorbiri telefonice din care reieşea că s-a întâlnit cu Liviu Făcăleaţă, omul lui Cornel Penescu.

Citiţi şi:
Craiova: Mititelu a fost înduioşat de drama lui Bogaciu
Dama de companie a lui Bogaciu, ''o păturică scumpă rău''
FOTBAL: "Curăţenia" din arbitraj continuă! Aurelian Bogaciu a fost reţinut 24 de ore
Marcel Lică a plâns la audieri!
Corpodean, Savaniu şi Lică rămân în arest


00.10 Arbitrul Aurelian Bogaciu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, miercuri noapte, sub acuzaţia de luare de mită, măsura fiind luată de Tribunalul Argeş la propunerea procurorilor DNA.


Arbitrul a fost scos din sediul Tribunalului cu cătuşe la mâini şi dus în arestul Poliţiei Argeş.

Avocatul lui Bogaciu, Florin Doran, a anunţat că va face recurs la decizia magistraţilor.

Aurelian Bogaciu este acuzat că ar fi luat mită 5000 de dolari pentru a avantaja FC Argeş în meciul cu Universitatea Craiova din data de 3 octombrie 2008. Totodată, Bogaciu ar fi fost recompensat şi cu o damă de companie. 

Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii au luat decizia reţinerii după ce Aurelian Bogaciu a negat vehement mai multe afirmaţii făcute de arbitrul Mihăiţă Ianovschi şi a declarat că nu a luat niciodată mită, refuzând să colaboreze cu procurorii.

Întâlnirile din vila lui Ianovschi

Ianovschi a dat marţi o declaraţie de martor în care arăta că Bogaciu s-a cunoscut la vila lui din Piteşti cu Liviu Făcăleaţă, directorul magazinelor PIC. În declaraţie, el preciza că cei doi s-ar fi întâlnit de mai multe ori la el acasă. Astfel că, procurorii au decis confruntarea celor doi. Bogaciu a susţinut, încă odată,  că nu a fost niciodată acasă la Ianovschi, şi că nu a luat niciodată bani pentru a favoriza echipa FC Argeş.

Procurorii au decis reţinerea lui Bogaciu şi i-au prezentat acestuia mai multe interceptări ale convorbirilor telefonice din care reieşea că s-a întâlnit cu Făcăleaţă.

„Păturica“ de companie, „scumpă rău“

Potrivit DNA, pentru meciul din etapa a 10-a a Ligii I, din data de 3 octombrie 2008, dintre FC Argeş şi Universitatea Craiova, scor 1-1, Cornel Penescu i-ar fi dat lui Bogaciu, prin intermediul omului său de încredere Făcăleaţă, 5.000 de dolari. 

Din discuţiile telefonice reiese şi faptul că lui Bogaciu i-ar fi fost livrată şi o damă de companie. „Ce mă, i-aţi trimis o „păturică” să-i fie cald lui Bogaciu?”, i-a spus Penescu lui Făcăleaţă. „Da, da, da’ scumpă rău”, se plângea oficialul de preţul serviciilor oferite de dama de companie.

image

Tiberiu Lajos  Foto: Adevărul

La 29 septembrie 2008, la ora 9.47, Cornel Penescu l-ar fi sunat pe Florin Găitănaru, un apropiat al lui Gheorghe Constantin, solicitându-i să intervină pentru a-l desemna ca arbitru pe Aurelian Bogaciu pentru meciul cu Universitatea Craiova.În aceeaşi zi, Penescu i-a transmis, la ora 9.57, un sms lui Gheorghe Constantin: „Vă mulţumesc mult. Poate puteţi Bogaciu, vă rog”.

Lajos, „blat“ cu procurorii

Conform unor surse judiciare, arbitrul Tiberiu Lajos a acceptat colaborarea cu procurorii anticorupţie care intrumentează dosarul blaturilor din fotbal. Acuzat de luare de mită, Lajos ar fi făcut mai multe denunţuri penale, împotriva unor arbitri şi oficiali din FRF. Declaraţiile sale privesc atât aranjarea unor meciuri de fotbal, cât şi informaţii despre grupurile de interese din cadrul FRF şi modul în care anumite persoane influenţează activitatea Comisiilor Federaţiei.

Denunţurile au fost făcute după înmormântarea tatălui lui Tiberiu Lajos, Ioan Lajos, decedat în urma unui infarct. „Este un dosar destul de gros. De data asta nu am mai fost anunţat daca trebuie să mai vin pentru alte audieri”, a declarat ieri, Tiberiu Lajos.

El a fost desemnat să arbitreze meciul Gloria Bistriţa – FC Argeş, care s-a disputat la 31 octombrie 2008, şi ar fi primit de la patronul piteştenilor, Cornel Penescu, 3.000 de dolari. Meciul a fost însă câştigat de Gloria Bistriţa cu 2-0. Înainte de meci, conform convorbirilor telefonice Liviu Făcăleaţă ar fi fost avertizat de arbitrul Marius Martiş că bistriţenii „au intrat şi ei pe filieră”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite