UEFA a decis: jucătorii care primesc deliberat cartonaş galben vor fi suspendaţi două meciuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de Disciplină a UEFA va acorda o suspendare de două meciuri în cazul jucătorilor care primesc în mod deliberat un cartonaş galben în timpul unui meci, a anunţat secretarul general al forului european, Gianni Infantino.

"De obicei, un astfel de comportament este sancţionat cu o amendă, dar acum va exista un meci suspendare în plus faţă de suspendarea de o partidă care vine automat în cazul cumulului de cartonaşe galbene", a spus Infantino.

În sezonul 2010/2011, Andres Iniesta (FC Barcelona) a fost suspectat că a primit deliberat un cartonaş galben în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, cu echipa lui Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, scor 5-1. Cartonaşul galben primit l-a privat pe Iniesta de participarea la returul cu Şahtior, dar i-a permis să joace apoi în semifinale. În acest caz, UEFA a deschis o procedură disciplinară, dar nu a decis nicio sancţiune.

Într-o situaţie similară, UEFA a amendat cu 60.000 de euro clubul Villarreal şi cu 20.000 de euro pe jucătorii Nilmar şi Santiago Cazorla, pentru cartonaşele galbene primite de aceştia pe finalul meciului cu Twente, scor 5-1, din prima manşă a sferturilor Ligii Europa. Suspendaţi pentru retur, cei doi au putut apoi să joace în semifinale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite