Șapte fotbaliști spanioli cercetați de UEFA pentru meciuri trucate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portarul Zaragozei, Lopez Vallejo, este unul dintre jucătorii cercetați
Portarul Zaragozei, Lopez Vallejo, este unul dintre jucătorii cercetați

Forul european de fotbal s-a autosesizat după ce a observat că pe o partidă din Segunda Division s-au făcut foarte multe pariuri pe scorul de 0-0.

Forul european de fotbal UEFA cercetează implicarea a șapte fotbaliști spanioli în scandalul meciurilor trucate de mafia pariurilor sportive, anunță ziarul "ABC". Cei șapte fotbaliști sunt Lopez Vallejo (Zaragoza), «Piti» (Rayo), Mario Gomez (Alcorcon), Francisco Javier Suarez și Javier Monteys (Gramanet), Raul Lucha (Amposta) și Juan Carlos Ceballos (Cordoba).

Scandalul european al pariurilor, izbucnit în urmă cu ceva timp, scotea în evidență faptul că 40 de partide din competițiile naționale și europene nu s-au disputat corect în ultimii patru ani.

Una dintre partidele care au fost stârnit multe controverse a fost cea disputată între Union Deportiva Las Palmas și Rayo Vallecano, de la 13 de iunie 2009, în etapa a 41-a din Segunda Division. Partida s-a terminat la egalitate 0-0, rezultat care avantaja ambele formații. Las Palmas se salva de la retrogradare, iar Rayo Vallecano reușea să-l scoată pe propriul portar, David Cobeño, cel mai bun goal-keeper din Segunda Division.

După patru luni, la 11 octombrie, UEFA s-a autosesizat în urma numărului mare de pariuri realizate pe acest scor, mai ales în partea de sud a Madridului. Cercetările ulterioare ale forului european au scos în evidență faptul că opt jucători, "nu foarte cunoscuți", au pariat pe această partidă. Unii au mers personal la casele de paruri, alții au pariat pe Internet, iar alții s-au folosit de intermediari.

Vezi pe adevarul.es de ce cei șapte fotbaliști nu vor putea fi cercetați de procurori.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite