UEFA a anulat primul meci din preliminariile LC din cauza stării proaste a gazonului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meciul din prima manşă a turului întâi preliminar al Ligii Campionilor dintre Santa Coloma (Andorra) şi Birkirkara (Malta), ce trebuia să aibă loc, marţi, pe arena La Vella a fost anulat după ce UEFA a decis că gazonul este nepotrivit pentru joc.

Estadi Comunal din La Vella, care e singurul teren de fotbal din Andorra omologat pentru a organiza jocuri din acest tip de competiţie, a fost inspectat în urma unei reclamaţii primite din partea oficialilor formaţiei Birkirkara.

"Formaţia gazdă a primit un termen limită până marţi de la UEFA, fiind avertizată de forul european, în urma unei plângeri depuse de Birkirkara, că meciul nu se poate disputa pe un gazon extrem de prost. Reprezentanţii echipei malteze au declarat că au fost în imposibilitatea de a-şi desfăşura o sesiune de pregătire adecvată cu 24 de ore înainte de startul partidei", notează ediţia online a publicaţiei Times of Malta.

Vicepreşedintele formaţiei Birkirkara FC, John Borg, a declarat că UEFA le-a dat oficialilor clubului Santa Coloma un termen până marţi, la ora locală 15.00 pentru a finaliza lucrările la teren, dar gazdele nu au reuşit să respecte termenul. "Nu a existat nicio altă opţiune, deoarece era de negândit să evoluăm pe un astfel de gazon. Acum, aşteptăm decizia UEFA, dar în condiţii normale echipa gazdă este penalizată, iar formaţiei oaspete i se acordă victoria", a adăugat Borg.

Pe site-ul UEFA s-a menţionat că partida din La Vella a fost anulată deoarece e suprafata de joc nu era propice pentru sănătatea şi siguranţa jucătorilor.

Conform timesofmalta.com, o decizie a Comisia de Disciplină a UEFA legată de acest caz se va lua în următoarele 48 de ore.

În prima manşă a turului întâi preliminar al Ligii Campionilor se mai dispută , miercrui, jocul SP Tre Fiori (San Marino) - FK Rudar Pljevlja (Muntenegru), de la ora 21.30. Meciurile retur vor avea loc la 6 şi 7 iulie.

foto: www.fclubsantacoloma.com

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite