Bucureşti: UEFA este cu ochii pe noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureşti: UEFA este cu ochii pe noi
Bucureşti: UEFA este cu ochii pe noi

Reprezentanţii Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) supraveghează îndeaproape lucrările de construcţie la Stadionul Naţional.

Mai citiţi:
Bucureşti: Stadionul Naţional va fi gata abia în 2011. Crezi că mai avem vreo şansă la finala Europa League?

Pentru a găzdui finala Ligii Europa din 2012, noua arenă va trebui să fie funcţională până în lunile aprilie-mai 2011, cu cel puţin un an înainte de eveniment. Viorel Duru, director de licenţiere în cadrul FRF, spune că forul european este informat permanent de stadiul lucrărilor. „O comisie UEFA a vizitat şantierul în primăvară şi, probabil, va mai veni la anul. Oricum, la un interval pe două-trei luni cer poze pentru a vedea stadiul lucrărilor. Din câte cunosc eu, nu există motive de îngrijorare, pentru că termenul de finalizare a lucrărilor este la începutul anului 2011. Atunci când ne-a fost acordată organizarea aceastei finale, cei de la UEFA au primit în scris angajamentul Guvernului României, deci stadionul trebuie să fie gata la timp”, a spus Viorel Duru. Conform oficialului FRF, viitorul stadion ar urma să fie cel mai modern din Europa de Est, rivalizând cu Donbas Arena, stadion inaugurat recent la Doneţk, în vederea Euro 2012.

Securitatea înainte de toate
Viorel Duru a menţionat care sunt criteriile pentru licenţiere: „Noua arenă va trebui să găzduiască două evenimente la care stadionul să fie umplut la capacitate maximă. Unul va fi un meci de fotbal, iar un altul, cel mai probabil, un concert cu vreo vedetă care să atragă 50.000 de spectatori. Pe cei de la UEFA îi interesează, în primul rând, să vadă dacă sunt îndeplinite normele de securitate şi de siguranţă ale spectatorilor în condiţii de ocupare maximă a arenei”. Oficialul FRF spune că şi arena Commerzbank din Frankfurt, care a servit drept model pentru stadionul bucureştean, are unele probleme: „Masa presei este situată la primul nivel, iar când plouă mai tare, jurnaliştii sunt udaţi. De aceea, cei de la UEFA sunt cu ochii pe lucrări, pentru ca asemenea hibe să nu mai apară”. Viitorul stadion naţional al României este primul care primeşte o finală europeană fără să fie construit. „Este o politică a UEFA de a stimula dezvoltarea infrastucturii din Estul Europei. Aşa a fost acordată organizarea Euro 2012 Poloniei şi Ucrainei. Aceasta este, de fapt, principala grijă a celor de la UEFA, pentru că ucrainenii sunt în urmă cu vreo zece luni cu lucrările”, a spus Duru.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite