UEFA: "Tribunalul din Vaud a respins măsurile cerute de FC Sion"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul cantonal din Vaud a respins toate măsurile executorii cerute de FC Sion, adică şi cea de a juca în Liga Europa în această săptămână, a anunţat UEFA într-un comunicat.

UEFA mai subliniază că a fost informată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de o solicitare a cluburilor din grupa I a Ligii Europa (unde FC Sion vrea să fie reintegrată) - Udinese, Rennes, Atletico Madrid, Celtic Glasgow- pentru a lua parte la arbitrajul TAS dintre UEFA şi FC Sion. Cele patru cluburi recunosc TAS ca singură autoritate pentru a tranşa litigiul şi au presat forul de la Lausanne să ia o decizie, susţine UEFA.

UEFA scrie în comunicat că "se pare că FC Sion încearcă mereu să obstrucţioneze justiţia după un model pe care şi TAS îl consideră drept abuziv".

FC Sion nu a respectat o interdicţie în ceea ce priveşte achiziţionarea de jucători, ceea ce a dus la excluderea echipei din Liga Europa, competiţie organizată de UEFA. Forul european a hotărât ca în locul FC Sion să participe în Liga Europa formaţia Celtic Glasgow.

FC Sion a deschis mai multe proceduri în justiţie, atât împotriva ligii elveţiene, cât şi împotriva UEFA şi a preşedintelui acestui for, Michel Platini, care urmează să fie audiat, miercuri, de tribunalul din Vaud.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite