FOTBAL: Unirea va primi garantat 7,1 milioane de euro de la UEFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL: Unirea va primi garantat 7,1 milioane de euro de la UEFA
FOTBAL: Unirea va primi garantat 7,1 milioane de euro de la UEFA

Unirea Urziceni are garantată suma de 7,1 milioane de euro pentru prezenţa în grupele Ligii Campionilor, ale căror meciuri vor începe în septembrie. La această sumă se pot adăuga bonusuri de 800.000 de euro pentru victorie sau de 400.000 de euro pentru egal. Câştigătoarea finalei din 2010 va primi un bonus de 9 milioane de euro doar pentru acel meci, iar finalista 5,2 milioane euro.

Liga Campionilor este competiţia cea mai productivă din lume din punct de vedere financiar în fotbalul actual. Ea va aduce în acest sezon cluburilor şi organizatoarei, UEFA, venituri din marketing şi drepturi de televiziune în valoare de 1,09 miliarde euro. În ciuda recesiunii, creşterea este de 33 la sută faţă de sezonul precedent.

Numai în ce priveşte drepturile de televiziune se va înregistra o creştere de 63 milioane de euro, adică o sumă totală de 337,8 milioane de euro.

Cluburile eliminate în play-off, cum este şi FC Timişoara, vor primi 2,1 milioane euro, 10 milioane urmând să fie distribuite echipelor eliminate în tururile preliminare. În fine, 200 milioane de euro sunt reţinute de UEFA, pentru acoperirea costurilor de funcţionare şi pentru acţiuni de solidaritate către cei 53 de federaţii membre, către ligile naţionale şi cluburi.

Tragerea la sorţi a grupelor Ligii campionilor va avea loc pe 27 august, la Monaco. Primele meciuri sunt prevăzute pentru 15 septembrie.

Înţelegerile cu televiziunea şi cu sponsorii, inclusiv cei mai importanţi, precum Ford, Heineken, MasterCard, PlayStation, Sony şi UniCredit au fost făcute până în 2012. Două treimi şi mai bine din veniturile comerciale vor reveni celor 32 de cluburi care vor figura în grupele competiţiei, ce vor fi cunoscute săptămâna viitoare, veniturile în discuţie neincluzând banii de pe bilete şi vânzările de produse legate de meciuri, aşa-numita merchandise.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite