FOTBAL: Suporterii stelişti se plâng la UEFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL: Suporterii stelişti se plâng la UEFA
FOTBAL: Suporterii stelişti se plâng la UEFA

Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui UEFA, Michel Platini, în care cere intervenţia forului european împotriva conduitei ilegale şi discriminatorii a patronului George Becali, de interzicere a accesului fanilor la meciurile echipei favorite Steaua Bucureşti.

În scrisoare se arată că în urma protestelor împotriva patronului, George Becali interzice accesul a peste 3.000 de suporteri de la AISS, refuzându-le dreptul de a cumpăra bilete la meciuri din campionat şi cupele europene, aşa cum s-a întâmplat la partida Steaua Bucureşti - Fenerbahce din 22 octombrie din Europa League. Becali este descris ca un soi de dictator, care îi tratează pe suporteri ca ''elemente anti-sociale'' şi ''huligani'' şi care a refuzat să vândă bilete până şi persoanelor cu dezabilităţi, oferind bilete gratuite în schimb unor politicieni. Pentru a-şi salva imaginea, Becali a oferit în ultimul moment bilete gratuite pensionarilor, elevilor.

Sunt descrise de asemenea câteva mostre de discriminare din comportamentul lui Becali, cum ar fi concedierea preparatorului fizic Yuksel Yesilova, pe motiv că este musulman, şi a jucătorului Klemi Saban, care este evreu, declaraţii jignitoare la adresa fanilor rapidişti etc.

AISS cere UEFA să intervină pentru a stopa abuzurile şi să readucă bucuria jocului de fotbal printre suporteri, să împiedice conduita discriminatorie a unor patroni, care din motive egoiste, politice, interzic accesul suporterilor în tribune.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite