UEFA şi FIFA vor să schimbe sistemul preliminariilor: "Se va juca o dată la trei zile!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UEFA şi FIFA plănuiesc să revoluţioneze fotbalul internaţional, începând cu 2014. Această schimbare are rolul de a maximiza profitul provenit din drepturile de televizare şi de a atrage mai mulţi telespectatori.

Schimbarea majoră din calendarul competiţional se traduce prin modificarea perioadei de pauză dintre meciurile disputate într-o săptămână. Au fost stabilite trei variante, meciurile urmând a se disputa fie joia şi duminica, fie vinerea şi lunea, fie duminica şi marţea. Noul program integrează conceptul de "Weekend of Football", eveniment ce va fi promovat similar meciurilor din Liga Campionilor, informează prosport.ro.

În actualul program, partidele se dispută într-un singur format, vineri - marţi, lăsând weekend-urile descoperite.

"Se va juca o dată la trei zile, este un program cu care jucătorii sunt obişnuiţi de la echipele de club, deci nu va fi o problemă. Decizia a fost unanim acceptată de toate cele 53 de asociaţi naţionale. Dacă lăsăm weekend-uril fără meciuri de fotbal,imaginea "sportului rege" ar avea de suferit pe termen mediu şi lung", a spus Gianni infatino, secretarul general UEFA.

Ideea din spatele schimbării majore ar fi şi o mai bună centralizare a veniturilor venite din drepturile de televizare, ţările mici având de profitat de pe urma noului program. Astfel, planul de marketing al UEFA şi FIFA va asigura o previziune mai aprope de adevăr a profitului ajuns la forurile europene, profit ce va fi împărţit între federaţiile ţărilor participante la preliminarii.

În acelaşi timp, cluburile mari ale Europei se plâng de programul încărcat al meciurilor din decursul unui sezon şi e de aşteptat ca o contestare a deciziei UEFA şi FIFA să fie formulată cât de curând.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite