Specialişti: „Dinamoviştii vor primi pedeapsa maximă de la UEFA“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialişti: „Dinamoviştii vor primi pedeapsa maximă  de la UEFA“
Specialişti: „Dinamoviştii vor primi pedeapsa maximă de la UEFA“

„Adevărul“ a cerut părerea celor care cunosc regulamentele forului continental. Concluzia? Dinamo va fi exclusă din Europa pentru mai multe sezoane.Azi, dinamoviştii vor afla cum vor fi pedepsiţi de UEFA după incidentele de la finalul meciului cu Slovan Liberec.

Soarta clubului din „Ştefan cel Mare” depinde de verdictul care va fi dat de Comisia de Disciplină a forului de la Nyon. Aceasta este hotărâtă să ofere un exemplu în acest caz.

Chiar dacă românii speră ca cei de la UEFA să fie îngăduitori cu ei, semnalele care sosesc din Elveţia nu le sunt deloc favorabile roş-albilor.

„În mod sigur, meciul tur va fi pierdut de Dinamo la «masa verde», cu 0-3. Apoi, clubul va încasa o amendă consistentă.Există circumstanţe agravante pentru că, după incidentele cu suporterii de anul trecut, la partida cu NEC, Dinamo e considerată recidivistă! Atunci a primit un ultim avertisment şi o amendă de 20.000 de franci elveţieni, acum mă aştept ca decizia să fie drastică, adică suspendarea pe mai multe sezoane”, ne-a explicat fostul responsabil cu relaţiile internaţionale din cadrul FRF, Cristian Bivolaru.

Totuşi, chiar dacă vor fi excluşi între trei sau cinci ani de la competiţiile internaţionale, „câinii” mai au o speranţă: „Cu o apărare bună, decizia Comisiei de Disciplină se poate îmblânzi pe parcurs. Dinamo poate să facă, mai întâi, apel, iar apoi să meargă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne”.

Lupescu nu se bagă

Ionuţ Lupescu, membru în comisia care va analiza cazul lui Dinamo, a preferat să stea departe de şedinţa de azi.
„Nu ştiu dacă se va ţine cont că Dinamo e recidivistă. Cazul se judecă individual. Nu pot să vorbesc mai mult despre subiect, întrucât fac parte din Comisia de Disciplină a UEFA. Nu o să particip însă la dezbateri pentru că sunt delegat la Supercupa Europei, care se joacă vineri”, a explicat „Kaiserul“.

Un alt motiv pentru care Lupescu nu va participa la şedinţa care va decide soarta lui Dinamo este acela că fostul mijlocaş al „câinilor” a vrut să evite situaţia delicată în care ar fi fost nevoit să-şi judece clubul de suflet.

Ce scrie în regulament

Clubul vinovat pentru nedisputarea totală sau parţială a unui meci va pierde respectiva întâlnire prin forfait, cu 0-3.

Se adaugă o amendă de 50.000 de euro, corespunzătoare pentru ultimul tur preliminar al Ligii Europei.

În funcţie de gravitatea situaţiei, se pot lua şi alte măsuri, cum ar fi: disputarea unor meciuri cu porţile închise, jucarea meciurilor considerate „acasă” într-o altă ţară, eliminarea din competiţie, excluderea din viitoarele competiţii, retragerea licenţei.

image

Dinamo riscă suspendarea din Europa, dar cu o apărare bună, decizia se poate îmblânzi la Apel.

image


Cristian Bivolaru
fost angajat FRF

EXPLICAŢIE

Pentru a se califica în dauna lui Slovan „câinii” trebuie să bată la patru goluri diferenţă în retur. Asta deoarece este de aşteptat ca scorul din partida tur să fie stabilit la „masa verde”, 3-0 în favoarea cehilor. Potrivit regulamentului UEFA, în cazul unei victorii dinamoviste la trei goluri diferenţă în retur, tot Slovan se va califica.

image



Borcea: „Batem Steaua şi luăm titlul!“

image

Cristi Borcea este optimist în privinţa viitorului



Preşedintele executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, a vorbit despre viitorul „câinilor“, la „Fanatik Show“, la Digi Sport.

Vă aşteptaţi să învingeţi CFR Cluj?

Cristi Borcea: M-am aşteptat, pentru că ştiu potenţialul echipei. Tocmai de aceea am fost atât de supărat după meciul cu Liberec. I-am spus lui Bonetti înainte de meci: „Astăzi vom câştiga pentru că îi cunosc pe băieţi foarte bine. În momentele grele se mobilizează!“. Şi nu m-am înşelat.

Cum aţi rezistat fără să veniţi la stadion?

Am văzut meciul cu CFR singur acasă. A fost mult mai greu decât la oficială. Golul marcat a contat foarte mult pentru moralul lui Marius Niculae, care a fost foarte afectat după meciul cu Liberec.

De ce au invadat fanii terenul joi seară?

Suporterii dinamovişti sunt extremişti, ori duc echipa la victorie, ori îţi dau în cap!

În campionat urmează meciul cu Steaua...

Partida cu Steaua va fi decisivă. Şi pentru ei, şi pentru noi. Mai mult pentru noi, fiindcă steliştii vor ajunge în grupele Ligii Europei, pe când, pentru noi n-a rămas decât campionatul şi Cupa. Dacă vom câştiga în Ghencea vom lua o opţiune importantă pentru titlu!

Depinde soarta lui Bonetti de acest meci?

Indiferent de ce se va întâmpla, Bonetti nu pleacă nicăieri în următorul an, cât e sub contract cu Dinamo! El e un antrenor foarte bun şi sunt foarte mulţumit de el. Nu a venit pentru bani la Dinamo pentru că are foarte mulţi bani, e foarte bogat.

image

Dacă vom fi excluşi de UEFA, toţi veteranii lotului vor pleca. Nu vom intra însă în faliment.Steaua e o echipă norocosă la câte biserici a făcut Gigi Becali. Noi însă suntem blestemaţi.

image


Cristi Borcea
preşedinte executiv Dinamo

A murit de supărare pentru Dinamo

image

Dorel Man, 38 de ani, n-a suportat înfrângerea cu Slovan


Fair-play, spiritul de competiţie şi bucuria vieţii sunt noţiuni după care fotbalul de la noi nu s-a ghidat aproape niciodată.Nici nu avea cum când banii, lăcomia, trufia, invidia şi corupţia au furat una dintre puţine plăceri ale românului. Pentru unii, chiar singura. Cine îşi pune întrebarea dacă mai merită să fii suporter în ziua de azi ar trebui să cadă serios pe gânduri la aflarea cazului lui Dorel din Baia Mare.

Un om simplu, cu o viaţă banală, dar cu o suferinţă specială. Şi o poveste deosebită. Dorel nu era ultras, nu avea orgolii nemăsurate, nu înjura pe forumuri şi nu venea pe stadion la fiecare meci al lui Dinamo. Dar asta nu-l făcea mai puţin „câine”. Avea 38 de ani, era necăsătorit şi lucra la o firmă de protecţie şi de pază. Dacă era joi pe stadion poate că ar fi intervenit când ultraşii au rupt gardurile şi au pătruns pe teren.

Dacă unora le pasă doar de războaiele lor neînsemnate cu Torje şi Zicu, inima altora încetează să mai bată când Dinamo pierde. Aşa s-a întâmplat şi cu Dorel. Familia şi prietenii ştiau că are probleme cu tensiunea. Au mai aflat ceva la o zi după meciul cu Slovan: eşecul cu cehii a frânt inima lui Dorel!

A decedat singur, nervos pe favoriţii lui, şi măcinat de gândul că a doua zi, la muncă, îl aşteptau ironiile prietenilor. Până la urmă n-a trebuit să le facă faţă miştourile colegilor, fiindcă a fost găsit de apropiaţi decedat în garsoniera sa. Astăzi, la UEFA, viitorul european al lui Dinamo ar putea fi „îngropat” pentru o perioadă cuprinsă între trei şi cinci ani.

Vor un dinamovist la înmormântare

Tot astăzi, Dorel Man va fi înmormântat. Două destine tragice, unul care poate fi luat la mişto de stelişti şi de rapidişti, unul care merită plâns de toată lumea.

Dorinţa familiei ardeleanului este ca un reprezentant al clubului Dinamo să asiste la ultimul drum al lui Dorel, mesaj transmis şi prin intermediul site-ului dinamomania.net. Iată de ce fotbalul este o chestiune de viaţă şi de moarte!

Comoara lui Dorel: poza cu Hîldan

Deşi distanţa mare până la Bucureşti îl despărţea pe Dorel de Dinamo, dragostea pentru culorile roş-albe îl unea pe băimărean de clubul din „Ştefan cel Mare” ca pe nimeni altul. Bărbatul de 38 de ani nu rata niciun meci al favoriţilor la TV şi chiar venea în Capitală când timpul îi permitea.

Într-una dintre vizitele sale pe arena din „Ştefan cel Mare”, Dorel a avut şansa de a se fotografia alături de fostul căpitan Cătălin Hîldan, decedat pe terenul de joc, tot pentru Dinamo. Asta pentru cine nu crede în coincidenţe! 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite